Rehber OLED monitör tier list

AW2725D.

Mat kaplama görüntüyü bozuyor, en büyük kusuru bu. Eğer mat olmasaydı A Tier'a girebilirdi.

Diğer eksiler

Diğer markalar 3 yıl garanti verirken Samsung 2 yıl veriyor
Hazır SRGB modu yok
Dolby vision, DP 2.1, Hoparlör, KVM vb ekstra özelliği yok.
Yanma önleyici özellik sayısı az

Diğer kısımlarda benzer performans gösteriyorlar zaten çok büyük farklar beklememek lazım. S tier de kullanılan paneller de aynı, G8 de kullanılan panel de aynı. Doğal olarak renk gamutu, parlaklık vb kısımlarda çok benzerler.
AW2725D sipariş verdim dün gece, hayırlısı bakalım ilk oled monitörüm olacak.

AW2725D sipariş verdim dün gece, hayırlısı bakalım ilk oled monitörüm olacak.
Custom color moduna al. Beyaz tam ekran açıp renk sıcaklığını ayarlaman gerekecek.

Ayrıca renkler aşırı canlı olduğundan insan teni kırmızımsı gözükecektir, sorunu çözmek için Novideosrgb programını indirmen lazım. Srgb modu da kullanılabilir ama muhtemelen 2.2 yerine sRGB gamayı kullanıyordur, bu yüzden srgb modu soluk gözükecek.

Oyunlarda SRGB yerine panelin sunduğu renk alanını kullanabilirsin.

AW2725D.

Mat kaplama görüntüyü bozuyor, en büyük kusuru bu. Eğer mat olmasaydı A Tier'a girebilirdi.

Diğer eksiler

Diğer markalar 3 yıl garanti verirken Samsung 2 yıl veriyor
Hazır SRGB modu yok
Dolby vision, DP 2.1, Hoparlör, KVM vb ekstra özelliği yok.
Yanma önleyici özellik sayısı az

Diğer kısımlarda benzer performans gösteriyorlar zaten çok büyük farklar beklememek lazım. S tier de kullanılan paneller de aynı, G8 de kullanılan panel de aynı. Doğal olarak renk gamutu, parlaklık vb kısımlarda çok benzerler.
Mat kaplama dediğiniz nedir hocam görüntüde fark yaratıyor mu? Benim başlıca bunu tercih etme sebebim 32'' olmasıydı. Artık birkaç sene sonra iyisi çıkarsa geçiş yaparız.

Son düzenleme:
Mat kaplama dediğiniz nedir hocam görüntüde fark yaratıyor mu? Benim başlıca bunu tercih etme sebebim 32'' olmasıydı. Artık birkaç sene sonra iyisi çıkarsa geçiş yaparız.
Camın önüne mat kaplama ekleniyor. Fark yapıyor tabii ki.

Glossy ekranlar Taneciksiz, daha net ve keskin görüntü, daha aydınlık odalarda gelişmiş siyah derinliği ve görüntüye daha fazla canlılık sağlar.

Mat kaplama bunun tam tersi. Görüntü grenli gözükür, daha aydınlık odalarda, ışığın yayılması nedeniyle siyahlar biraz daha parlak görünür. Görüntüde daha az canlılık olur.

Sonuç olarak glossy 3 boyutluymuş gibi bir hissiyat verir. Bu büyük ekranlarda daha çok gözümüze batar. Monitör tarafında ağırlıklı olarak mat kaplama kullanan LG bile TV de glossy kaplama kullanıyor. Monitörde de artık glossy kullanmaya başladı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı