Rehber OLED monitör tier list

Verebilirim şimdi, çok kararsız kaldım valla tam bunu aldık diğeri stoklara girdi. Artı eksi yönleri ne olur?

Stok bitmiş. Az önce vardı :(
Hacı elindeki monitörde iyi arada dağlar kadar fark yok, hatta tam tersi Tandem W-Oled beğenmeyip QD-Oled geçende var, üzülme yani. Ben kişisel olarak yeni nesil W-OLED monitörleri biraz daha iyi buluyorum belki de sen QD-Oled seversin.

Yorumlara bakabilirsin, W-Oled den soğutur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hacı elindeki monitörde iyi arada dağlar kadar fark yok, hatta tam tersi Tandem W-Oled beğenmeyip QD-Oled geçende var, üzülme yani. Ben kişisel olarak yeni nesil W-OLED monitörleri biraz daha iyi buluyorum belki de sen QD-Oled seversin.

Yorumlara bakabilirsin, W-Oled den soğutur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hahahahah eyvallah, bu sorunları görünce içim rahatlıyor evet.

Tier List'i değerlendirmeden önce okuyun.

Sıralama yaparken sunduğu performans, nesil ve monitör de bulunan sorunlara göre değerlendirdim.
G5 QD-Oled'i en üste koydum çünkü kendi fiyatında rakibi yok, Samsung G5 harici modeller fiyattan bağımsız değerlendirilmiştir.
2K modeller ile 4K modelleri kıyaslamadım.
Aynı tier de olan monitörleri kendi aralarında değerlendirmedim.
Glossy modelleri sevdiğimden mat modeller en alt sıralara koydum, çünkü glossy kaplama benim için çok fark ediyor. Eğer mat kaplamaları seviyorsanız sizin için mat modeller S seviyesine bile çıkabilir, bu bir tercih meselesi.

Eki Görüntüle 2657836

Hocam ben de Odyssey G5 alacaktım ama diğer konuştuğum insanlar mat oled asla almam gerektiğini, mat oledin yarım oled olduğunu ve ileride pişman olup satacağımı söylediler. Gene o fiyat civarlarında 1440p glossy oled monitör var mıdır piyasada?

Bu önerildi ama arada 7.000 fark var. Alacağım bir ekrana 30.000 TL de vermek istemiyorum açıkçası.

Hocam ben de Odyssey G5 alacaktım ama diğer konuştuğum insanlar mat OLED asla almam gerektiğini, mat OLED'in yarım OLED olduğunu ve ileride pişman olup satacağımı söylediler. Gene o fiyat civarlarında 1440p glossy OLED monitör var mıdır piyasada?

Bu önerildi ama arada 7.000 fark var. Alacağım bir ekrana 30.000 TL de vermek istemiyorum açıkçası.

Hocam mat ve glossy tercih meselesi ama glossy bariz daha iyi bence. 7k fark da az değil açıkçası, bunun kararını siz verin. Ayrıca Xg27aqdmgr Tandem W-Oled değil, eski nesil.

Hocam mat ve glossy tercih meselesi ama glossy bariz daha iyi bence. 7k fark da az değil açıkçası, bunun kararını siz verin. Ayrıca Xg27aqdmgr Tandem W-Oled değil, eski nesil.
Hocam bende inceledim internette bakınca glossy daha iyi geldi. Tandem w-oled ve eski nesil ne anlama geliyor? Kavramlara yabancıyım.

Hocam bende inceledim internette bakınca glossy daha iyi geldi. Tandem W-OLED ve eski nesil ne anlama geliyor? Kavramlara yabancıyım.

Tandem W-OLED en yeni nesil panel. Ek katman sayesinde parlaklık, renk gamutu, ışık altında siyah derinliği, panel dayanıklılığı, yansıma sorunu vs iyileştirildi. Eski nesilde bu tarz geliştirmeler yok.

Tandem W-OLED en yeni nesil panel. Ek katman sayesinde parlaklık, renk gamutu, ışık altında siyah derinliği, yansıma sorunu vs iyileştirildi. Eski nesilde bu tarz geliştirmeler yok.
Hocam peki attığım o iki monitör arasında sizce 7k'lık görüntü farkı var mı? Biri eski nesil ya. Ayrıca 2k 27 inç glossy oledlerden en ucuzu kaçtan başlıyor fiyat olarak?

Hocam peki attığım o iki monitör arasında sizce 7K'lık görüntü farkı var mı? Biri eski nesil ya. Ayrıca 2K 27 inç glossy OLED'lerden en ucuzu kaçtan başlıyor fiyat olarak?

En ucuzu bu.

Samsung G5 parlaklık olarak da kırpık bir model olduğundan, XG27AQDMgr gibi yüksek parlaklığa sahip trueblack glossy kaplamalı W-OLED ile pek yarışamaz. Ama eski Xg27aqdmg modeli sorunluydu, Xg27aqdmgr de aynı modelin kaplamasının değişmiş hali. Xg27aqdmg de yanma ve bozulma şikayeti çok gördüm, eski nesil W-OLED bence alınmaz.

En ucuzu bu.

Samsung G5 parlaklık olarak da kırpık bir model olduğundan, XG27AQDMgr gibi yüksek parlaklığa sahip trueblack glossy kaplamalı W-OLED ile pek yarışamaz. Ama eski Xg27aqdmg modeli sorunluydu, Xg27aqdmgr de aynı modelin kaplamasının değişmiş hali. Xg27aqdmg de yanma ve bozulma şikayeti çok gördüm, eski nesil W-OLED bence alınmaz.
Hocam peki bu monitörle Asus monitörün farkı ne? 2000 az verip bunu alsam ne kaybederim?

Hocam peki bu monitörle ASUS monitörün farkı ne? 2000 az verip bunu alsam ne kaybederim?

Parlaklık olarak ASUS önde. Renk canlılığında AOC önde. Işık altında performansları farklı, panel ve kaplama gibi şeyler bunları etkiliyor. Yani detaycı biriysen büyük, küçük çok farklılık var, eğer değilsen parlaklık ve renk canlılığı haricinde kayda değer bir farklılık görmezsin. Paylaştığım AOC da kırpık bir model ama glossy kaplama. İleride daha detaylı bir kıyaslama rehberi düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı