OLED monitörlerde burn-in problemi hala devam ediyor mu?

Wlixe

Megapat
Sosyal Tayfı
Herkese selamlar, Ekim aylarında 4K; 240 Hz ve OLED özellikli bir monitör almak istiyorum fakat internette çok fazla burn-in şikayeti okudum, bazı markalar bu olay için garanti de vermiyormuş. Bu yüzden bu konuda biraz tedirginim. Sorum başlıktaki gibi: OLED monitörlerde burn-in problemi hala devam ediyor mu ve bu konuda herhangi bir şekilde mağdur olur muyum?

Pixel Shifting özellikli cihazlarda epey önüne geçilebiliyor. Ben yine de teknolojinin gelişmesi için bekleme taraftarıyım. Görüntü kalitesine dibim düşüyor ama yapacak bir şey yok 🥲

Evet var işte monitörün önüne sensör koyuyorlar sen PC'den kalkınca monitör kapanıyor filan öyle değişik denemelerle problemi aşmaya çalışıyorlar ama kesin bir çözüm göremedim.

Pixel Shifting özellikli cihazlarda epey önüne geçilebiliyor. Ben yine de teknolojinin gelişmesi için bekleme taraftarıyım. Görüntü kalitesine dibim düşüyor ama yapacak bir şey yok 🥲
Doğru diyorsunuz da daha ne kadar bekleyeceğiz yahu 😀 OLED teknolojisi çıkalı, yaygınlaşalı bilmem kaç sene oluyor; hala aynı problemler.

Doğru diyorsunuz da daha ne kadar bekleyeceğiz yahu 😀 OLED teknolojisi çıkalı, yaygınlaşalı bilmem kaç sene oluyor; hala aynı problemler.

Babam emekli mühendistir bir lafı vardır yeni çıkan her şey iyi demek değildir neyin ne olduğunu anlamak için en aşa 5 yıl gerekir. 5 yıldan sonra da 10. yıla kadar da ustalar iyice öğrenir standartlaşır en mükemmel halini alır der. Bu da o hesap daha çok gelişmesi gerek 100k ya alıp da yanarsa evlat acısı gibi koyar :D

Hocam Samsung G8 OLED aldım yaklaşık 5 aydır kullanıyorum henüz yanma vs karşılaşmadım aşırı zevkli kullanımı görüntü kalitesi tartışalamaz iyi. Bundan sonra alacağım her monitör OLED olur benim öyle anlatmaya çalışayım.

Hocam Samsung G8 OLED aldım yaklaşık 5 aydır kullanıyorum henüz yanma vs karşılaşmadım aşırı zevkli kullanımı görüntü kalitesi tartışalamaz iyi. Bundan sonra alacağım her monitör OLED olur benim öyle anlatmaya çalışayım.
Yanmaya karşı garanti veriyorlar mı? Araştırdınız veya sordunuz mu?

Yanmaya karşı garanti veriyorlar mı? Araştırdınız veya sordunuz mu?
Biraz daha dayanıklı lakin beni hala tedirgin ediyor. Çok uzun süre kullanmıyorum 1 saate 5 dk monitörü kapatıyorum çünkü ısınıyor. Özellikle yaz sıcaklarında maşallahı var. Yeni modellerde otomatik kapanma modu var lakin hala sıcak monitörler. Yanma problemi üründen kaynaklanıyorsa garanti veriyorlar ama süreç çok uzun sürüyor. Türkiye'de garantisi olan firmalar ürün hatalı ise bazen garanti vermedikleri oluyor.

Biraz daha dayanıklı lakin beni hala tedirgin ediyor. Çok uzun süre kullanmıyorum 1 saate 5 dk monitörü kapatıyorum çünkü ısınıyor. Özellikle yaz sıcaklarında maşallahı var. Yeni modellerde otomatik kapanma modu var lakin hala sıcak monitörler. Yanma problemi üründen kaynaklanıyorsa garanti veriyorlar ama süreç çok uzun sürüyor. Türkiye'de garantisi olan firmalar ürün hatalı ise bazen garanti vermedikleri oluyor.
Ekranda statik bir şey olmadığı sürece her saatte bir monitörü kapatmak da hafif abartı değil mi hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı