OLED monitörlerde burn-in problemi hala devam ediyor mu?

OLED panel sadece fiyatiyla degil kullanimiyla da zengin isi hala. OLED panelin ilk sahibi ayni zamanda son sahibidir, ikici el satilamazmi tabii ki satilir ama diger panel turlerine gore cok daha olu fiyata. Paran vardir alirsin aman yanacak aman bir şey olacak diye korkmadan bozulana kadar kullanir atarsin. Diger taraftan aman yanmasin diye bebek bakiciligi yapacaksaniz hiç bulasmayin. Her urunde oldugu gibi genelde ilk zamanlar ureticinin ikazlarina uyar insanlar, bir sure sonra bos verip haldir haldir maksimum parlaklikta hiçbir seye dikkat etmeden kullanirsiniz. Bu sekilde 5 yil dolmadan yaniklar renklerde solmalar baslar. Diger panellerin kalitelileri 10 yili rahat devirirken OLED'ler ilk gunku performansini 5 yil koruyamazlar. Alinan onlemlerin yaninda bir de cihazin bulundugu ortami unutmayin, klimasiz sıcak bir ortamda omurleri cok daha hizli dolacaktir. Ozetle zar zor ulasabileceginiz rakamlarsa OLED tercih etmeyin, parasi olan alsin.

Gercekten hocam parasından ziyade hala gelişmiş bir teknoloji değil QLED iyidir.

OLED panel sadece fiyatiyla degil kullanimiyla da zengin isi hala. OLED panelin ilk sahibi ayni zamanda son sahibidir, ikici el satilamazmi tabii ki satilir ama diger panel turlerine gore cok daha olu fiyata. Paran vardir alirsin aman yanacak aman bir şey olacak diye korkmadan bozulana kadar kullanir atarsin. Diger taraftan aman yanmasin diye bebek bakiciligi yapacaksaniz hiç bulasmayin. Her urunde oldugu gibi genelde ilk zamanlar ureticinin ikazlarina uyar insanlar, bir sure sonra bos verip haldir haldir maksimum parlaklikta hiçbir seye dikkat etmeden kullanirsiniz. Bu sekilde 5 yil dolmadan yaniklar renklerde solmalar baslar. Diger panellerin kalitelileri 10 yili rahat devirirken OLED'ler ilk gunku performansini 5 yil koruyamazlar. Alinan onlemlerin yaninda bir de cihazin bulundugu ortami unutmayin, klimasiz sıcak bir ortamda omurleri cok daha hizli dolacaktir. Ozetle zar zor ulasabileceginiz rakamlarsa OLED tercih etmeyin, parasi olan alsin.

10 yıl aynı monitörü kullanıyorsan vah haline. En geç 5 yıl içinde LCD monitörlerde upgrade şart. 10 yıl dayanması umrumda olmaz. Günümüz monitörleriyle 10 yıl öncekiler aynı kalitede değil. Ekran kartını da 10 yıl kullanıyor musun? Veya telefonu 10 yıl kullanıyor musun? Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.

Donanım kalibrasyonlu monitör almadığınız sürece LCD monitörlerde aynı performansı koruyamaz.

10 yıl aynı monitörü kullanıyorsan vah haline. En geç 5 yıl içinde LCD monitörlerde upgrade şart. 10 yıl dayanması umurumda olmaz. Günümüz monitörleriyle 10 yıl öncekiler aynı kalitede değil. Ekran kartını da 10 yıl kullanıyor musun? Veya telefonu 10 yıl kullanıyor musun? Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.

Donanım kalibrasyonlu monitör almadığınız sürece LCD monitörlerde aynı performansı koruyamaz.

Sen ne sacmaliyorsun? Bir seye mundar mi dedim? Neyse onu soyledim. OLED almayin aldirmayin falan mi dedim ben?

Son düzenleme:
10 yıl aynı monitörü kullanıyorsan vah haline. En geç 5 yıl içinde LCD monitörlerde upgrade şart. 10 yıl dayanması umurumda olmaz. Günümüz monitörleriyle 10 yıl öncekiler aynı kalitede değil. Ekran kartını da 10 yıl kullanıyor musun? Veya telefonu 10 yıl kullanıyor musun? Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.

10 yıl kullanacağım dememiş 10 yıl bozulmuyor demiş kaliteli markaların kaliteli panelleri.

10 yıl kullanacağım dememiş 10 yıl bozulmuyor demiş kaliteli markaların kaliteli panelleri.
Bende diyorum ki 10 yıl dayanmasının bir anlamı yok. 10 yıl aynı telefonu, bilgisayarı, monitörü, hoparlörü, kulaklığı vs kullanan oled almasın bir zahmet. Teknoloji her gün yenileniyor, gelişiyor. Monitöre gelince bir cimrileşiyorsunuz.

Sen ne sacmaliyorsun? Bir seye mundar mi dedim? Neyse onu soyledim. En iyi goruntu kalitesine sahip olsalarda OLED'lerin hala yolu var. OLED almayin aldirmayin falan mi dedim ben?
Sızlanmaya devam et.

QLED ne alaka ya? QLED dediğiniz şey bir panel tipi bile değil. Samsung'un marketing terimi sadece. Bildiğin VA panel işte.

Hadi IPS deseniz anlayacağım.

QLED kesinlikle bir VA panel türü falan değil hocam evet genellikle VA panellere uygulanıyor ancak normal VA panellere göre çok daha canlı renkler sunuyor quantum dot teknolojisi sayesinde.

QLED kesinlikle bir VA panel türü falan değil hocam evet genellikle VA panellere uygulanıyor ancak normal VA panellere göre çok daha canlı renkler sunuyor quantum dot teknolojisi sayesinde.

İncelemede iyi çıkan ve şu an satışta olan QLED monitörleri paylaşında millet görsün o zaman.

Kaç tanesi siyah, kontrast oranı, tepki süresi vb konularda oled seviyesinde? Daha doğrusu böyle bir monitör varda bizim mi haberimiz yok?

Tr de 20 bin TL’nin altında 7 qled monitör gördüm. Kaç tanesi iyi, kaç tanesinin incelemesi var veya üstte yazdığım kriterleri karşılayabiliyor mu?

Bana şu görüntüyü verecek, satışta olacak, oled gibi hızlı olacak qled monitör gösterin. Ha gösteremiyorsanız fuzuli konuşmaya gerek yok.
IMG_3499.jpeg

IMG_3498.jpeg

IMG_3085.jpeg
IMG_2940.jpeg
IMG_2604.jpeg

İncelemede iyi çıkan ve şu an satışta olan QLED monitörleri paylaşında millet görsün o zaman.

Kaç tanesi siyah, kontrast oranı, tepki süresi vb konularda OLED seviyesinde? Daha doğrusu böyle bir monitör var da bizim mi haberimiz yok?

TR de 20 bin TL'nin altında 7 QLED monitör gördüm. Kaç tanesi iyi, kaç tanesinin incelemesi var veya üstte yazdığım kriterleri karşılayabiliyor mu?

Bana şu görüntüyü verecek, satışta olacak, OLED gibi hızlı olacak QLED monitör gösterin. Ha gösteremiyorsanız fuzuli konuşmaya gerek yok.
Eki Görüntüle 2546316
Eki Görüntüle 2546317
Eki Görüntüle 2546319Eki Görüntüle 2546320Eki Görüntüle 2546321

Burada kimsenin OLED'lerle bir şey kıyasladığı yok, OLED'lerin iyi olduğu konular belli zayıf olduğu noktalar belli, ihtiyaca göre seçim yapılabilir. Konu fiyat olduğunda zaten en pahalı olanlar OLED'ler, o kadar para kötü performans almayı da beklemezsin. Bugün görüntüleme teknolojisinin zirvesi OLED ama hala eksikleri var. Benim de OLED tercih etmeme sebebim düşük parlaklıkları. Atıyorum 4K 240 Hz 600 nit tipik 2000 tepe parlaklığa sahip fan soğutmalı 45-55 inç bir OLED modeli güzel olurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı