OLED monitörlerde burn-in problemi hala devam ediyor mu?

3 yıl garanti veriyorlar hocam. Piksel kaydırma ve logo karartma vs var zaten kolay kolay yanacağını zannetmiyorum.

Samsung TR de 2 yıl yanma garantisi veriyor. Yanlış kullanım, kötüye kullanım ve ticari kullanımda garantiye girmediğini belirtmişler. ASUS, MSI, Gigabyte ve Dell gibi markalarda ise 3 yıl.

Herkese selamlar, Ekim aylarında 4K; 240 Hz ve OLED özellikli bir monitör almak istiyorum fakat internette çok fazla burn-in şikayeti okudum, bazı markalar bu olay için garanti de vermiyormuş. Bu yüzden bu konuda biraz tedirginim. Sorum başlıktaki gibi: OLED monitörlerde burn-in problemi hala devam ediyor mu ve bu konuda herhangi bir şekilde mağdur olur muyum?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özet: 3 yıl boyunca qd OLED kullandım. Yılda yaklaşık 2000-2500 saat kullandığımı söyleyebilirim. Bu yaklaşık günde 5.5-6.5 saate denk geliyor. Yanma belirtileri var fakat normal kullanımda gözle görülmüyor. Benim 2 katımı kullansanız bile gözle görülür yanma sorunu olacağını düşünmüyorum.

Not: Videodaki qd OLED eski nesil.

Son düzenleme:
Samsung TR de 2 yıl yanma garantisi veriyor. Yanlış kullanım, kötüye kullanım ve ticari kullanımda garantiye girmediğini belirtmişler. ASUS, MSI, Gigabyte ve Dell gibi markalarda ise 3 yıl.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Özet: 3 yıl boyunca qd OLED kullandım. Yılda yaklaşık 2000-2500 saat kullandığımı söyleyebilirim. Bu yaklaşık günde 5.5-6.5 saate denk geliyor. Yanma belirtileri var fakat normal kullanımda gözle görülmüyor. Benim 2 katımı kullansanız bile gözle görülür yanma sorunu olacağını düşünmüyorum.

Teşekkürler hocam.

Biraz konu dışına kaçacak ama sormadan da edemeyeceğim, hikaye oyunları için en iyi panel QD-OLED midir?

Teşekkürler hocam.

Biraz konu dışına kaçacak ama sormadan da edemeyeceğim, hikaye oyunları için en iyi panel qd-OLED midir?

Qd OLED ve woled hikayeli oyunlar için en iyi deneyimi verir. İkisi de birbirinden üstün sayılmaz. İhtiyaca göre değerlendirmek gerekiyor. Woled'in aydınlık ortamlarda bariz siyah üstünlüğü var, qd OLED ise daha canlı renkler gösterebiliyor. 4.nesil woledlerde renk gamutu iyileştirildi.

QD oled vs Woled karşılaştırması:
Veya

Samsung üretimi oledler= qd oled
LG üretimi oledler= woled

Hocam kötüye kullanım veya yanlış kullanım yapıldığını nasıl anlıyacaklar ki ve ASUS'ta böyle bir şey belirtiyor mu yoksa sadece Samsung mu diyor bunu.

Hocam kötüye kullanım veya yanlış kullanım yapıldığını nasıl anlıyacaklar ki ve ASUS'ta böyle bir şey belirtiyor mu yoksa sadece Samsung mu diyor bunu.

Anlayamazlar ama ucu açık şekilde bırakmışlar. Vardır bir şey. ASUS'ta böyle bir ibare görmedim.

Hocam bana kalırsa QLED alın evet siyahlar konusunda bir OLED değil ama renk doğruluğu olarak OLED ile birebir aynı ve yüksek parlaklık sunuyor ve yanma derdi de yok.

Hocam bana kalırsa QLED alın evet siyahlar konusunda bir OLED değil ama renk doğruluğu olarak OLED ile birebir aynı ve yüksek parlaklık sunuyor ve yanma derdi de yok.

Mesele siyah ve kontrast oranı zaten. QLED monitör kullandım OLED ile alakası bile yok.

OLED yerine alınabilecek tek monitör MiniLED olur, TR de düzgün MiniLED yok.

Mesele siyah ve kontrast oranı zaten. QLED monitör kullandım OLED ile alakası bile yok.

Hocam OLED iyi güzel ama yanma riski bir gerçek ayrıca bunu alan kişi oyun oynayacaksa mantıken her oyunda mini harita,can barları vesaire bunlar sürekli ekranın üstünde durduğu için yanma riskini epey arttırıyor, kullanan kişinin AFK bırakmaması falan gerek bu da gerçekten uğraştırıcı.

Hocam OLED iyi güzel ama yanma riski bir gerçek ayrıca bunu alan kişi oyun oynayacaksa mantıken her oyunda mini harita, can barları vesaire bunlar sürekli ekranın üstünde durduğu için yanma riskini epey arttırıyor, kullanan kişinin AFK bırakmaması falan gerek bu da gerçekten uğraştırıcı.

İstemeyen almasın zaten ama güncel monitörlerin 3 yıl yanma garantisi olduğunu bilmekte fayda var. Ayrıca piksel yenileme, parlaklık sınırlayıcı, piksel taşıma, panel yenileme, aktif fan, otomatik logo vb statik ögeleri algılayan korumalar var. Bunun yanında senin alacağın önlemlerde var. Ekran 2 dakika hareketsiz kalırsa ekranı kapat veya arka planı siyah yapmak gibi. Birde bunun yanında her nesilde panelin dayanıklılığı artırılıyor. Mesela samsung 4.nesil panellerin el 3.0 yapısı sayesinde eski nesilden en az 2 kat dayanıklı olduğunu söylüyor.

Burada 3 yıllık qd OLED testi var. Günde yaklaşık 5.5-6.5 saat kullanım 3 yıl sonunda gözle görülür yanma yok. Sadece belirtiler var. Profesyonel incelemeci benim 2 katımı bile kullansanız gözle görülür yanma sorunu olacağını düşünmüyorum diyor. Ki videoda kullanılan monitör 3.nesil bile değil. 4.nesil paneller satılıyor şu an.

Nasıl tv ve telefonlarda oled panel yaygınlaştıysa monitörlerde de yaygınlaşacak. Ki yaygınlaşmaya başladı bile. Son 2 yıldır oled konuları ciddi oranda artmaya başladı.

Ama almak istemeyen almasın benim umrumda olmaz. Ben sadece durumu aktarırım. Kendimde oled’e geçtim LCD’ye geri dönmek istemem.

Bu arada 4.nesil oledlerde masanın başından kalktıysan otomatik ekranı kapatan sensör özelliği geldi. Senin sorunun cevabı da var yani.

OLED panel sadece fiyatiyla degil kullanimiyla da zengin isi hala. OLED panelin ilk sahibi ayni zamanda son sahibidir, ikici el satilamazmi tabii ki satilir ama diger panel turlerine gore cok daha olu fiyata. Paran vardir alirsin aman yanacak aman bir şey olacak diye korkmadan bozulana kadar kullanir atarsin. Diger taraftan aman yanmasin diye bebek bakiciligi yapacaksaniz hiç bulasmayin. Her urunde oldugu gibi genelde ilk zamanlar ureticinin ikazlarina uyar insanlar, bir sure sonra bos verip haldir haldir maksimum parlaklikta hiçbir seye dikkat etmeden kullanirsiniz. Bu sekilde 5 yil dolmadan yaniklar renklerde solmalar baslar. Diger panellerin kalitelileri 10 yili rahat devirirken OLED'ler ilk gunku performansini 5 yil koruyamazlar. Alinan onlemlerin yaninda bir de cihazin bulundugu ortami unutmayin, klimasiz sıcak bir ortamda omurleri cok daha hizli dolacaktir. Ozetle zar zor ulasabileceginiz rakamlarsa OLED tercih etmeyin, parasi olan alsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı