3 yıl garanti veriyorlar hocam. Piksel kaydırma ve logo karartma vs var zaten kolay kolay yanacağını zannetmiyorum.
Herkese selamlar, Ekim aylarında 4K; 240 Hz ve OLED özellikli bir monitör almak istiyorum fakat internette çok fazla burn-in şikayeti okudum, bazı markalar bu olay için garanti de vermiyormuş. Bu yüzden bu konuda biraz tedirginim. Sorum başlıktaki gibi: OLED monitörlerde burn-in problemi hala devam ediyor mu ve bu konuda herhangi bir şekilde mağdur olur muyum?
Teşekkürler hocam.Samsung TR de 2 yıl yanma garantisi veriyor. Yanlış kullanım, kötüye kullanım ve ticari kullanımda garantiye girmediğini belirtmişler. ASUS, MSI, Gigabyte ve Dell gibi markalarda ise 3 yıl.
Özet: 3 yıl boyunca qd OLED kullandım. Yılda yaklaşık 2000-2500 saat kullandığımı söyleyebilirim. Bu yaklaşık günde 5.5-6.5 saate denk geliyor. Yanma belirtileri var fakat normal kullanımda gözle görülmüyor. Benim 2 katımı kullansanız bile gözle görülür yanma sorunu olacağını düşünmüyorum.
Not: Videodaki qd OLED eski nesil.
Teşekkürler hocam.
Biraz konu dışına kaçacak ama sormadan da edemeyeceğim, hikaye oyunları için en iyi panel qd-OLED midir?
Samsung TR de 2 yıl yanma garantisi veriyor. Yanlış kullanım, kötüye kullanım ve ticari kullanımda garantiye girmediğini belirtmişler. ASUS, MSI, Gigabyte ve Dell gibi markalarda ise 3 yıl.
Özet: 3 yıl boyunca qd OLED kullandım. Yılda yaklaşık 2000-2500 saat kullandığımı söyleyebilirim. Bu yaklaşık günde 5.5-6.5 saate denk geliyor. Yanma belirtileri var fakat normal kullanımda gözle görülmüyor. Benim 2 katımı kullansanız bile gözle görülür yanma sorunu olacağını düşünmüyorum.
Not: Videodaki qd OLED eski nesil.
Hocam kötüye kullanım veya yanlış kullanım yapıldığını nasıl anlıyacaklar ki ve ASUS'ta böyle bir şey belirtiyor mu yoksa sadece Samsung mu diyor bunu.
Hocam bana kalırsa QLED alın evet siyahlar konusunda bir OLED değil ama renk doğruluğu olarak OLED ile birebir aynı ve yüksek parlaklık sunuyor ve yanma derdi de yok.
Mesele siyah ve kontrast oranı zaten. QLED monitör kullandım OLED ile alakası bile yok.
Hocam OLED iyi güzel ama yanma riski bir gerçek ayrıca bunu alan kişi oyun oynayacaksa mantıken her oyunda mini harita, can barları vesaire bunlar sürekli ekranın üstünde durduğu için yanma riskini epey arttırıyor, kullanan kişinin AFK bırakmaması falan gerek bu da gerçekten uğraştırıcı.