OLED vs QLED

isleremirhan

Kilopat
Eksileri artıları nelerdir? OLED için sürekli yanma sorunu vs. söylüyorlar kafam karıştı. Maddi sorunum yok ,onu katmadan cevaplayabilir misiniz? Teşekkür ederim.

oled de her bir piksel ayrı ayrı aydınlatılıyor o yüzden görüntü kalitesi renkler canlılık siyahlar çok daha iyi, qled de pikseller arkadan bölgesel olarak aydınlatılıyor. Led teknolojisine benzer yani ama led teknlojisinin biraz daha gelişmişi gibi diyebiliriz. Oled ekranlarda sabit görüntüler ekranda uzun süre kalırsa o bölgedeki pikseller sürekli aynı rengi verdiği için iz bırakıyor yanma denilen olay bu yeni oled modellerde bununla ilgili korumalar piksel yıkama gibi teknolojiler var ama yine de risk var ömür konusunda qledlere göre daha geride.

Bütçe sorununuz da yoksa en iyi kaliteden ödün vermeye gerek yok. Zaten öyle hop diye de yanmıyor OLED'ler. Statik görüntü yani logolu TV izlemediğiniz sürece endişelenmeye gerek yok. Bütçe belirtirseniz model seçme konusunda yardımcı olabiliriz.

MiniLED panelde bakabilirsiniz hocam. Tabii fiyatları nasıldır pek bilmiyorum. Ben geçen sene Philips pml 9507 aldım gayet memnunum. Ancak geçen sene 20k civarına aldığım model şu anda Trendyol'da 75k civarı. Ancak dediğim gibi bütçenize uygun bir MiniLED bulabilirseniz onu da düşünebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı