Oloy 3000 MHz RAM alınır mı?

Emir Kyz

Kilopat
Katılım
19 Mayıs 2017
Mesajlar
59
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart
B150M-K
İşlemci
i5-6600
Herkese iyi günler.
Benin anakartım ASUS B150M-K ve 2133MHz RAM destekliyor.
Acaba, benim altta linki olan, RAM'lari alırsam bir sorun ile karşılaşır mıyım? 2 tane alıp 16 GB yapmayı planlıyorum. Anakart desteklemedeğinden de XMP işleri olmayacak zaten.
Sitesinden baktığımda 8 GB model için.
16-18-18-36 gecikme değerleri girilmiş.
Şimdiden teşekkürler.

 
RAM olarak meh, tam bütçe nedir? Belki kit olarak daha ideal bir şey bulunabilir.
 
Bu ikisinden HP olanı fena durmuyor gibi. Onu öneriyor musunuz?

Yıllardır hazır aldığım sistemde Micron bellekli bir HP RAM var, sorununu görmedim. Güncel olarak nasıllar bilemem fakat yine de oloy gibi bir markadan daha iyi olduğu kesin. Ancak kit olarak RAM almak her zaman daha sorunsuz olur. Aynı marka model 2 farklı paket ile alınan RAM'lerde uyum sorunları olabiliyor.
 

Bu olabilir.

CL değerinin 20 olması bir sorun teşkil eder mi acaba? Forumda bir konuda MHz düşürerek CL arttırılabilir denmişde Benim anakartta olmaz sanırsam.
 
CL değerinin 20 olması bir sorun teşkil eder mi acaba? Forumda bir konuda MHz düşürerek CL arttırılabilir denmiş de, benim anakartta olmaz sanırsam.

Voltajı aynı derecede tutmak istersen MHz düşürmen lazım CL'i de düşürmek için. Anakartta olur mu olmaz mı anlamak için BIOS'u kurcalamak lazım.

Bunu hesaplamak için CL x 2000 / MHz formülü lazım. 3600C18 ve 3200C16 belleklerde bu formülün sonucu 10, bunda biraz daha fazla çıkacaktır.
 
CL değerinin 20 olması bir sorun teşkil eder mi acaba? Forumda bir konuda MHz düşürerek CL arttırılabilir denmişde benim anakartta olmaz sanırsam.

Sizin anakartta zaten MHz düşeceği için CL değeri artabilir ancak emin değilim. 2133 MHz de çalışacağı için bence bir sorun oluşmaz. Ancak yine de CL değerleri hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı