Oluşturulan bootable USB depolama olarak da kullanmak için nasıl ayarlanır?

277726

Kilopat
Makaleler
4
Fedora 64 Bit Xfce versiyonunu USB yazdıracağım. Hem depolama hem de bootable USB olarak nasıl kullanabilirim?

Son düzenleme:
Önce İşletim sistemini ayarladıktan sonra yanına boş kalan alana dosya ekleyebilirsin sanırım. Ben o şekilde dosya taşıdığım olmuştu.

Ventoy kullanın. Daha kolay.

Ventoy da Windows ve Linux ISO'ları olduğunda forumda ki bir arkadaşta bozulmuş. Ben Ventoy'u internette görmüştüm ve şu an USB kurdum ama bilgisayarı riske de atmak istemiyorum. İllaki yedek Windows bulundurmam gerekir mi? Yoksa Ventoy ile hem Windows hem Linux fark etmeden halledebilir miyim?
Ha bir de Ventoy da first Partition da ISO arıyormuş. Biz buraya başka dosyalar koysak sorun çıkartmaz değil mi?

Önce İşletim sistemini ayarladıktan sonra yanına boş kalan alana dosya ekleyebilirsin sanırım. Ben o şekilde dosya taşıdığım olmuştu.

Hangi Linux yazdırsam hep MB alan kaldı. Herhalde GPT olarak yazdırdığımdan böyle oluyor. Gerçi biraz kurcalayarak belki geri kalan alanı bulurdum ama bunun hakkında pek Linux kodu bulamadım...

Ventoy, ya da ilk basta herhangi bir GNU/Linux distrosu yazilip, Partition alani kucultulerek yeni alana kullanici tarafindan yazilabilir bir Partition acabilirsin.

Ben Ventoy kurulumu yaptım ve Windows ISO ilk bölüme attım. Şimdi herhangi bir ISO da yanlış yüklenme ihtimali var mı? Herhangi bir cihazımda Windows olmadığı için Ventoy'a ihtiyacım var. Ayrıca sürekli USB yaz, sil yapmak da ömrünü kısaltacak ve uğraşmak da istemiyorum.

Benim şu sıralar Windows ve Linux multi-bootable USB ihtiyacım vardı. Eğer Ventoy sorunsuz kurulum yaparsa aşırı rahatlayacağım ama eror verirse nasıl çözerim bilmiyorum. - Kurulum esnasında herhangi bir eror vermesinden bahsediyorum-

Ben hiç yazdırma uygulamaları kullanmıyorum. Şuana kadar formatlari iso indirdikten sonra direk kopayaladım ve flash belleğe attım. Bir sıkıntısı da olmadı şuana kadar. İhtiyacım bitince biçimlendiriyorum ve normal bir şekilde kullanmaya devam ediyorum. Ama belki bir zararı olabilir hiç araştırmadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı