Oluşturulan bootable USB depolama olarak da kullanmak için nasıl ayarlanır?

277726

Kilopat
Makaleler
4
Fedora 64 Bit Xfce versiyonunu USB yazdıracağım. Hem depolama hem de bootable USB olarak nasıl kullanabilirim?

Son düzenleme:
Flash'a ISO'yu atıp bilgisayarı Flash'tan boot edeceksiniz; karşınıza örnek olarak şu resim çıkacak.
Eki Görüntüle 1261096

Buradan attığınız ISO'yu seçip devam edeceksiniz.

Arkadaş Linux kullanmakta, Rufus sadece Win32 destekliyor.

Kullanması kolay da ben bu 1.Partition başka dosyalarımı atsam sorun yaratır mı? Mesela Windows, Manjaro ve okul dosyalarım.
@gen2 Tamam, beni ikna ettin. Zaten eskiden oyun bağımlısı olduğumdan dolayı pek fazla oynamayacaktım.compatitive vs. çok umurumda değil. 1 saat falan eğlenip çıkmak için özgürlük kısıtlayan Windows'a geçip felsefemi yok etmeyeyim :D.

Kullanması kolay da ben bu 1.Partition başka dosyalarımı atsam sorun yaratır mı? Mesela Windows, Manjaro ve okul dosyalarım.
Yaratmaz, Ventoy'u boot ettiğinizde karşınıza sadece ISO çıkacak, eğer başka dosyalar çıkarsa ISO'yu seçeceksiniz.

Ventoy sadece ISO'yu boot edecek, ardından Windows kurulumu başlar.

Arkadaş Linux kullanmakta
Kullandığı sistem Windows 10 gözüküyor. Ondan öyle dedim galiba eklenti kullanıyor.
@277726 benim tarzımda biraz senin gibi. Benim de var bir hayalim tamamen açık kaynak sistem kurup siber güvenliğe girme gibi :D Şu an o yolda ilerliyorum Batch Script öğreniyorum. Yolun açık olsun.

Kullandığı sistem Windows 10 gözüküyor. Ondan öyle dedim galiba eklenti kullanıyor.
@277726 benim tarzımda biraz senin gibi. Benim de var bir hayalim tamamen açık kaynak sistem kurup siber güvenliğe girme gibi :D Şu an o yolda ilerliyorum Batch Script öğreniyorum. Yolun açık olsun.

Noscript ve daha söylemek istemediğim önlemler var :).

Batch script bilmem ama en önemlisi Cloud Security olacak diyorlar. Önce şu dil meseleseni halledeyim de ondan sonra direkt olarak Cloud öğreneceğim. İş bulduktan sonra da yurt dışından open Source sistem ile güvenli bir sistem ile internet kullanacağım :). Gerçi güvenlik için sadece sistem yetmez. Bazı VPN işlerine de girmek lazım ama onların hepsi log tuttuğu için farklı yöntemler bulmak lazım. -belki kendimize özel VPN vs.-

ISO'lari ISO modunda yazdirirsan zaten otomatikman yer acilmis olmasi lazim.

Ben yazdırma yerine Vento'yu yazdırdım ve ISO'ları direkt ilk bölüme atıyorum. Ventoy dökümasyonunda söylediğine göre ISO'ları birinci bölümde tarayıp tespit ediyormuş. Arkadaş da Linux da sorun çıkartmadığını söyleyince böyle kullanırım dedim. Adını unuttuğum RAM testini falan da içine atmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı