Omen 15-EN1014NT Performans ve Oyun Testleri

Aynı laptopu 10 gündür kullanıyorum. Bende de sıcaklık seviyeleri sizdeki gibi. Hatta God of War'da 100'lere kadar çıkabiliyor. HP Müşteri hizmetleri ile görüştüm. Birkaç işlem yaptırdılar. Sıcaklık yine aynı olunca servise göndermem gerektiğini söylediler.
Şimdilik güç ayarlarından CPU hızını %1düşürerek God of War ve diğer oyunlarda Max 83-85 derecelere indim. Ancak yine de yakın zamanda laptopu servise göndereceğim.
@erme

Hocam sıcaklık değerleri herkeste aynı ise servis ne yapacak ki? Değişim, iade vs için mi yoksa termal macunu daha kaliteli bir şey mi sürecekler? Her türlü yapısı gereği aynı sıcaklık olmayacak mı?

Hocam sıcaklık değerleri herkeste aynı ise servis ne yapacak ki? Değişim, iade vs için mi yoksa termal macunu daha kaliteli bir şey mi sürecekler? Her türlü yapısı gereği aynı sıcaklık olmayacak mı?
Hocam, termal macunun kurumuş olabileceğinden bahsettiler. Sanırım onu değiştirecekler. İade veya değişim düşünmüyorum. Laptop'tan çok memnunum. Bahsettiğim sıcaklıklarda bile en ufak bir sorun yaşatmadı hiçbir oyunda.

Sıcaklığın cihaza olan etkisi hemen olacak bir olay değil. Uzun vadede bazı lehimlerin çatlaması gibi işlemciye zarar verecek olaylar yaşanabilir. @atar1993 hocamın bu konuda ki yorumunu aşağıya ekliyorum. Özetle cihazın uzun vade kullanımı için risk taşıdığını söylemek mümkün.
Overheating dediğimiz mevzu masaüstü işlemcileri ve laptop işlemcileri için ortak mevzudur. 90 derece ve üzeri overheat duruma düşürür ve işlemcide bulunan transistörlerin birbirine olan manyetik etkilerinin artmasına sebep olur. Uzun süre kullanımdan sonra verimlilik ve güç yönetiminde sorunlar çıkmaya başlar. Bozulmalar ise işlem birimlerini etkileyen transistör yığınlarının bozulmasıyla başlar. Çok yüksek sıcaklıkların etkileri anlık olmasa da yavaş yavaş görülür. NVIDIA ekran kartları için bu sınır 87 derecedir. AMD ise eski ürünlerinde 95 derece yazmasına rağmen yine de 90 derece üzerinde bu sorunları baş gösterir.

Pekala sizce alınmalı mi? Yani 100 derece cidden çok fazla. Altında soğutucu olmasa bile fazla bir derece. 90 ideal soğutucu olmadıktan sonra. Tabii bu işi genelde @messinicocugu hocam daha iyi bilir. Fakat benim düşüncelerim bu yönde. Bahsettiğim diğer oyunlarida test yaparsanız çok güzel olur.

Hocam, termal macunun kurumuş olabileceğinden bahsettiler. Sanırım onu değiştirecekler. İade veya değişim düşünmüyorum. Laptop'tan çok memnunum. Bahsettiğim sıcaklıklarda bile en ufak bir sorun yaşatmadı hiçbir oyunda.
Merhabalar hocam aynı modeli bende kullanıyorum bende çok memnunum servis işleminizi yaptı mı ne oldu FPS artışı sıcaklık düşüşü falan oldu mu? Gelişmeler nedir?

Turbo boost kapatın bence arkadaşlar. Riske girmeyin derim. En azından 5-10 derece hatta daha fazla düşebilir.
Hocam turbo boost nedir?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı