OMEN 16-k0001nf Valorant ve LOL'de Düşük FPS

Kerem78

Centipat
Daha fazla  
RAM
4800Mhz Cl40 DDR5 2x16Gb ram Samsung
Ekran kartı
RTX 3070 Ti Laptop MaxQ Max grafik gücü 150w
Anakart
Hp 8A4C
İşlemci
intel i7-12700H, 2300Mhz 14core 20thread
HP Omen bilgisayarımda işlemci ağırlıklı oyunlarda daha düşük FPS aldığımı fark ettim. Cyberpunk 2077'yi 2K yüksek ayarlarda 60FPS oynarken League of Legends'ı orta ayarlarda 90FPS oynayabiliyorum. Aynı durum Valorant'ta da görülüyor. Bundan sonra CPU-Z testi yaptım ve aldığım sonuçlar olması gereken değerlerin altında. Sürücülerim güncel, arka planda açık uygulama bulunmuyor bilgisayarım prize takılı ve performans modunda. Sizce buna ne neden olmakta?
Ürün adı: Omen by HP Gaming laptop 16-K0xxx
Ürün numarası: 6K9p0ea#abf

xuze0s.png

1671057389288.png

Tek çekirdek test sonuçları karşılaştırması:

1671057469122.png

1671057507670.png

Çok çekirdek test sonuçları karşılaştırması:

1671057711974.png

Laptoplarda tasarruf modu oluyor. Pil kendini tasarruf moduna almış olabilir. Bi bakabilir misiniz pil ayarlarına. Performans moduna almayı deneyin. Uygulamaya göre modunu değiştiriyor olabilir.

Laptoplarda tasarruf modu oluyor. Pil kendini tasarruf moduna almış olabilir. Bi bakabilir misiniz pil ayarlarına. Performans moduna almayı deneyin. Uygulamaya göre modunu değiştiriyor olabilir.
Az önce oyun içindeyken baktım. Pil modum oyun içindeyken de performans durumunda. Görev yöneticisinden baktığımda işlemci yükü 55%'lerde iken oyun içinde 120 fps civarı alıyorum. Bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda test ettiğimde 400fpslere çıkıyordu. 165karede limitim var galiba ancak limiti kaldırdığımda da eski değerlere ulaşamıyorum.

Benim Omen 17 son güncellemeden sonra CPU isteyen oyunlarda FPS düşüşleri yaşatıyordu, Gaming Hub'ı kontrol ettiğimde Grafik modunu kendiliğinden Hybrid moduna almıştı. Sebebi bu olabilir.

Dahili gpu yu iptal ettim ancak oyun başında 580 550leri gören fpslerim saçma anlarda 120ye 110a düşüyor.
Hmm. Başlata tıklatıp, Güç yazıp, "Güç planı seçin" kısmından seçili olan plana gelip "plan ayarlarını düzenle" kısmına geliniz. Ardından "Gelişmiş güç ayarları" sekmesinden "İşlemci güç yönetimi" başlığındaki "En yüksek işlemci durumu"nu (eğer değil ise) %100'e çekin.

Anladığım kadarı ile İşlemci gücünün tamamını kullanamıyor. Bunun tarafımca bilindik 2 sebebi var. Biri bahsini ettiğim güç planı ayarı, diğeri "Undervolting" mevzusu. Eğer güç planındaki işlemci kullanımınız zaten %100'de ise, "Undervolting" ayarı açık ise kapatmanız yönünde tavsiye verebilirim.

İşlemci durumu %100'de.
Undervolt ayarına gelirsek ise bende OMEN Gaming Hubta undervolt sekmesi bilgisayarı ilk aldığım zaman gözüküyordu herhangi bir ayar değiştirmedim. Daha sonra güncellemelerle undervolt sekmesi uygulamadan kalktı.

İşlemci durumu %100'de.
Undervolt ayarına gelirsek ise bende OMEN Gaming Hubta undervolt sekmesi bilgisayarı ilk aldığım zaman gözüküyordu herhangi bir ayar değiştirmedim. Daha sonra güncellemelerle undervolt sekmesi uygulamadan kalktı.
Ama bu çok saçma? Bende de kötü anlamda değişiklikler oldu ama komple kalkma durumu söz konusu değil. Ekran görüntüsü atabilme şansınız var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı