OMEN 16-k0001nf Valorant ve LOL'de Düşük FPS

Kerem78

Centipat
Daha fazla  
RAM
4800Mhz Cl40 DDR5 2x16Gb ram Samsung
Ekran kartı
RTX 3070 Ti Laptop MaxQ Max grafik gücü 150w
Anakart
Hp 8A4C
İşlemci
intel i7-12700H, 2300Mhz 14core 20thread
HP Omen bilgisayarımda işlemci ağırlıklı oyunlarda daha düşük FPS aldığımı fark ettim. Cyberpunk 2077'yi 2K yüksek ayarlarda 60FPS oynarken League of Legends'ı orta ayarlarda 90FPS oynayabiliyorum. Aynı durum Valorant'ta da görülüyor. Bundan sonra CPU-Z testi yaptım ve aldığım sonuçlar olması gereken değerlerin altında. Sürücülerim güncel, arka planda açık uygulama bulunmuyor bilgisayarım prize takılı ve performans modunda. Sizce buna ne neden olmakta?
Ürün adı: Omen by HP Gaming laptop 16-K0xxx
Ürün numarası: 6K9p0ea#abf

xuze0s.png

1671057389288.png

Tek çekirdek test sonuçları karşılaştırması:

1671057469122.png

1671057507670.png

Çok çekirdek test sonuçları karşılaştırması:

1671057711974.png

Eki Görüntüle 1603839
Buyrun hocam ben de anlamadım ama bi anda gitti.
Gaming Hub'u kaldırıp, tekrar yüklemeyi denemiş miydiniz?

Eki Görüntüle 1603839
Buyrun hocam ben de anlamadım ama bi anda gitti.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada bu konudan bahsedilmiş. Bir mikro koddan bahsediliyor. Windows güvenliğinden "Çekirdek Yalıtımı" ayarından da bahsedilmiş. Tüm HP cihazlar aynı reaksiyonu göstermemiş anlaşılan. Bunun da BIOS'taki mikro koddan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Dediğmi gibi benim de eskiden şekil 2'deki gibiyken menü, şekil 3'deki gibi oldu ve berbat çalışıyor. Default olarak ayarlayamıyorum. Yani uygulama ""varsayılan olarak buna karar veremiyor. Belli ki mikro kod bir şeyleri engelliyor güvenlik gerekçesiyle.

Ayrıca Çekirdek Yalıtımı sekmesindeki ayarı kapatıp, açtığımda "Uyumsuz sürücüler kontrol ediliyor" diyor. Muhtemelen uyumlu olmadığından "Gaming Hub" kimisinde çalışıyor ama değişmiş, kimisinde direkt kalkmış vaziyette gözüküyor.

Herkeste ilgisiz bu tarz konulara. Adam tonla para bayılmış, telegram grubuna da yazıyorum kimse cevaplamıyor. Forumda da göremedim. Biz ilgisiz davrandıkça yetki sahipleri işe gereken önemi de vermiyor. Aklım almıyor cidden. Yabancı forumlarda herifler canavar gibi, sorun yaşayan anında damlıyor açılan konunun altına.

Sanıyorum bunun için HP yeni bir güncelleme getirecek. Getirmeli. DLSS teknolojisi gibi adından sıkça ve aynı övgüyle bahsedip duruyorlardı "undervolting" için. Gün içerisinde müşteri hizmetleriyle veya destek birimi ile iletişime geçeceğim.

Çözümü buldum.

İlk olarak Gaming Hub kaldırılmalıdır. Bu işlem yapıldıktan sonra market üzerinden tekrar yüklenmelidir.

Başlat -> Çekirdek Yalıtım -> Bellek Bütünlüğü ayarı kapatılmalı.

Dosya Ekleri

• resim_2022-12-16_101302509.png
    resim_2022-12-16_101302509.png
    44,5 KB · Görüntüleme: 39
  • bi9mpmi35k161.png
    bi9mpmi35k161.png
    171,4 KB · Görüntüleme: 42
  • resim_2022-12-16_102143373.png
    resim_2022-12-16_102143373.png
    232,7 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Gaming Hub'u kaldırıp, tekrar yüklemeyi denemiş miydiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada bu konudan bahsedilmiş. Bir mikro koddan bahsediliyor. Windows güvenliğinden "Çekirdek Yalıtımı" ayarından da bahsedilmiş. Tüm HP cihazlar aynı reaksiyonu göstermemiş anlaşılan. Bunun da BIOS'taki mikro koddan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Dediğmi gibi benim de eskiden şekil 2'deki gibiyken menü, şekil 3'deki gibi oldu ve berbat çalışıyor. Default olarak ayarlayamıyorum. Yani uygulama ""varsayılan olarak buna karar veremiyor. Belli ki mikro kod bir şeyleri engelliyor güvenlik gerekçesiyle.

Ayrıca Çekirdek Yalıtımı sekmesindeki ayarı kapatıp, açtığımda "Uyumsuz sürücüler kontrol ediliyor" diyor. Muhtemelen uyumlu olmadığından "Gaming Hub" kimisinde çalışıyor ama değişmiş, kimisinde direkt kalkmış vaziyette gözüküyor.

Herkeste ilgisiz bu tarz konulara. Adam tonla para bayılmış, telegram grubuna da yazıyorum kimse cevaplamıyor. Forumda da göremedim. Biz ilgisiz davrandıkça yetki sahipleri işe gereken önemi de vermiyor. Aklım almıyor cidden. Yabancı forumlarda herifler canavar gibi, sorun yaşayan anında damlıyor açılan konunun altına.

Sanıyorum bunun için HP yeni bir güncelleme getirecek. Getirmeli. DLSS teknolojisi gibi adından sıkça ve aynı övgüyle bahsedip duruyorlardı "undervolting" için. Gün içerisinde müşteri hizmetleriyle veya destek birimi ile iletişime geçeceğim.

Çözümü buldum.

İlk olarak Gaming Hub kaldırılmalıdır. Bu işlem yapıldıktan sonra market üzerinden tekrar yüklenmelidir.

Başlat -> Çekirdek Yalıtım -> Bellek Bütünlüğü ayarı kapatılmalı.

Hocam birkaç gündür yoğun bir tempodaydım cevap veremedim kusuruma bakmayın lütfen. Daha öncesinde gaming hubta yine bir sorun yaşamıştım fan ayarı yapamıyordum. O zaman gaming hubı kaldırıp tekrar indirdim ancak microsoft storedan bir şey indirmenin zahmetini buglarını bilirsiniz 3-4saat indirmeye uğraşmıştım.
Her neyse dediğiniz gibi tekrar kaldırdım bellek bütünlüğünü kapattım restart attım ve gaming hubı indirdim. Ancak hala undervolt sekmesi gözükmemekte.
1671457313503.png

Hocam birkaç gündür yoğun bir tempodaydım cevap veremedim kusuruma bakmayın lütfen. Daha öncesinde gaming hubta yine bir sorun yaşamıştım fan ayarı yapamıyordum. O zaman gaming hubı kaldırıp tekrar indirdim ancak microsoft storedan bir şey indirmenin zahmetini buglarını bilirsiniz 3-4saat indirmeye uğraşmıştım.
Her neyse dediğiniz gibi tekrar kaldırdım bellek bütünlüğünü kapattım restart attım ve gaming hubı indirdim. Ancak hala undervolt sekmesi gözükmemekte.Eki Görüntüle 1607327
Valla hocam linkini paylaştığım konuyu takiplemeniz gerekiyor bence. Bu genel bir sorun belli ki. Muhtemelen güncelleme ile düzeltilebilecek bir sorun anca.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı