Gaming Hub'u kaldırıp, tekrar yüklemeyi denemiş miydiniz?
Burada bu konudan bahsedilmiş. Bir mikro koddan bahsediliyor. Windows güvenliğinden "Çekirdek Yalıtımı" ayarından da bahsedilmiş. Tüm HP cihazlar aynı reaksiyonu göstermemiş anlaşılan. Bunun da BIOS'taki mikro koddan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Dediğmi gibi benim de eskiden şekil 2'deki gibiyken menü, şekil 3'deki gibi oldu ve berbat çalışıyor. Default olarak ayarlayamıyorum. Yani uygulama ""varsayılan olarak buna karar veremiyor. Belli ki mikro kod bir şeyleri engelliyor güvenlik gerekçesiyle.
Ayrıca Çekirdek Yalıtımı sekmesindeki ayarı kapatıp, açtığımda "Uyumsuz sürücüler kontrol ediliyor" diyor. Muhtemelen uyumlu olmadığından "Gaming Hub" kimisinde çalışıyor ama değişmiş, kimisinde direkt kalkmış vaziyette gözüküyor.
Herkeste ilgisiz bu tarz konulara. Adam tonla para bayılmış, telegram grubuna da yazıyorum kimse cevaplamıyor. Forumda da göremedim. Biz ilgisiz davrandıkça yetki sahipleri işe gereken önemi de vermiyor. Aklım almıyor cidden. Yabancı forumlarda herifler canavar gibi, sorun yaşayan anında damlıyor açılan konunun altına.
Sanıyorum bunun için HP yeni bir güncelleme getirecek. Getirmeli. DLSS teknolojisi gibi adından sıkça ve aynı övgüyle bahsedip duruyorlardı "undervolting" için. Gün içerisinde müşteri hizmetleriyle veya destek birimi ile iletişime geçeceğim.
Çözümü buldum.
İlk olarak Gaming Hub kaldırılmalıdır. Bu işlem yapıldıktan sonra market üzerinden tekrar yüklenmelidir.
Başlat -> Çekirdek Yalıtım -> Bellek Bütünlüğü ayarı kapatılmalı.