Omen 17 cm2003NT ışık sızması

lastarchitect

Hectopat
Merhaba.

Hepsiburada üzerinden sipariş ettiğim HP Omen 17 cm2003NT cihazımı bugün teslim aldım. FreeDOS olduğu için Windows 11 kurulum belleği yanımdaydı ancak kurulumunu yapmadan önce ekranı incelemek istedim. Alt orta ve sol kısımda ışık sızması vb. bir şeylerin mevcut olduğunu gördüm. Hatta fark ettim ki ekranı ileriye doğru ittirince ve ekranın alt plastik kısmına hafifçe dokundukça bile oldukça büyüyor/dağılıyor (özellikle sol alt köşe). Hem odada perde kapalıyken, hem de zifiri karanlıkta video ve fotoğraflar aldım. İlginç tarafı ilk açılan Omen logosunun olduğu ve Boot Menu yazan kısımda neredeyse pek görünmüyor fakat sonradan komut ekranı kısmına gelince barizleşiyor (kayıtta mevcut). Çünkü komut ekranı sanki tam siyah değil gibi (belki de köşelerdeki beyaz çerçeve sebep oluyordur bilemiyorum), o yüzden kurulumu yapıp tam siyah bir ekranda test etmek daha doğrudur belki inanın bu konuda tecrübem yok. O nedenle sizlere danışmadan kurulumunu yapmak istemedim, olası iade/değişim durumu için. Haliyle 47 bin TL verip alınan cihazda böyle bir problemle karşılaşmak can sıkıcı oluyor. Sizce ne yapmalıyım?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Özellikle sizin yorumunuzu da merak ediyorum Ege hocam, sevgiler. @Ege Hanedar

Normal Kayıt:
Video Link 1

Karanlık Ortam Kayıt:
Video Link 2

Not: Fotoğraf gerçeği pek yansıtmadığı için video kayıt aldım. Kayıttan aldığım ekran görüntülerini de paylaştım ancak zahmet olmazsa yine de videoyu izlemenizi rica ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_9500.jpeg
    IMG_9500.jpeg
    129,8 KB · Görüntüleme: 212
  • IMG_9501.jpeg
    IMG_9501.jpeg
    134,7 KB · Görüntüleme: 181
  • IMG_9502.jpeg
    IMG_9502.jpeg
    143,9 KB · Görüntüleme: 181
  • IMG_9504.png
    IMG_9504.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 182
  • IMG_9507.jpeg
    IMG_9507.jpeg
    107,4 KB · Görüntüleme: 173
  • IMG_9508.jpeg
    IMG_9508.jpeg
    102,2 KB · Görüntüleme: 213
IPS panel olduğu için elinizi değdirince ışık süzmesi oluyor. Onun dışında etraftaki çizgi hakkında fikrim yok.

Karanlık video kaydınızı dikkatli incelerseniz zaten anlarsınız IPS paneller direkt tam ekrana ışık vermek yerine çevrelerden yeterince veriyor bu sayede sıfır ekran çizgisinden bakınca bile görüntü de gama veya renk bozulmaları görmüyorsunuz. VA panelden daha güzel bir renk kalitesine sahiptir bu paneller ve daha düşük gecikme sürelerine izin verebilirler.

Benim de 1 hafta önce aldığım Omen 17'de ekranın sol üstünde ışık sızması problemi var ama bu tip panellerde normalmiş bu, problem olarak adlandırmak için aydınlık ortamda bile fark edilebilen bir ışık sızması problemi olması gerekiyormuş, sizdeki ışık sızması da normal seviyelerde gözüküyor, aydınlık ortamda fark edilebileceğini düşünmüyorum, değişim isteseniz bile yeni gelecek laptoptaki ekranda da ışık sızması problemi olma olasılığı çok yüksek, belki daha fazla boyutlarda belki daha az. Bazı panellerde ekranın tam ortasında kocaman yuvarlak bir ışık sızması problemi oluyor, öyle olduğunda çok can sıkıcı oluyor, ama kenarlardaki sızmalar çok rahatsız etmiyor bence.

Bu arada videoda sağ üst köşede gözüken çizgi bende de kurulum esnasında ekranın ortasında gözükmüştü ve beni korkutmuştu fakat kurulumdan sonra kayboldu, ardından ölü piksel testi yaptığımda da hiçbir ölü piksele rastlamadım.

Son düzenleme:
IPS panel olduğu için elinizi değdirince ışık süzmesi oluyor. Onun dışında etraftaki çizgi hakkında fikrim yok.

Karanlık video kaydınızı dikkatli incelerseniz zaten anlarsınız IPS paneller direkt tam ekrana ışık vermek yerine çevrelerden yeterince veriyor bu sayede sıfır ekran çizgisinden bakınca bile görüntü de gama veya renk bozulmaları görmüyorsunuz. VA panelden daha güzel bir renk kalitesine sahiptir bu paneller ve daha düşük gecikme sürelerine izin verebilirler.

Yani IPS panellerde ışık sızması görünmüyorsa bile ekran kenarlarına dokununca sızmanın oluşması normal mi hocam ? Eğer normalse ekranı ileri doğru ittirirken yalnız sol alt tarafta çoğalması da normal mi o halde ? Bugüne kadar IPS dışında hiç panel kullanmadım fakat ilk kez sızma sorunu yaşıyorum, şans.. Ayrıca çevredeki beyaz çizgi komut ekranıyla alakalı sanırım hocam.

Benim de 1 hafta önce aldığım Omen 17'de ekranın sol üstünde ışık sızması problemi var ama bu tip panellerde normalmiş bu, problem olarak adlandırmak için aydınlık ortamda bile fark edilebilen bir ışık sızması problemi olması gerekiyormuş, sizdeki ışık sızması da normal seviyelerde gözüküyor, aydınlık ortamda fark edilebileceğini düşünmüyorum, değişim isteseniz bile yeni gelecek laptoptaki ekranda da ışık sızması problemi olma olasılığı çok yüksek, belki daha fazla boyutlarda belki daha az. Bazı panellerde ekranın tam ortasında kocaman yuvarlak bir ışık sızması problemi oluyor, öyle olduğunda çok can sıkıcı oluyor, ama kenarlardaki sızmalar çok rahatsız etmiyor bence.

Bu arada videoda sağ üst köşede gözüken çizgi bende de kurulum esnasında ekranın ortasında gözükmüştü ve beni korkutmuştu fakat kurulumdan sonra kayboldu, ardından ölü piksel testi yaptığımda da hiçbir ölü piksele rastlamadım.

Ekranın ortası gerçekten feci bir durummuş hocam, neyse ki öyle değil bende. Fakat yinede bu kadar bütçe ayırdığımız cihazda bu problem komik gibi. Gerçi bizim bütçemizle üretici ülkeninki pek denk değil orası da ayrı mesele.. Peki ilk açılışta Omen logosunun çıktığı kısımda hiç görünmemesi acaba normalde bir sızma sorunu olmadığına işaret olabilir mi ? Belki de komut ekranının arka rengi tam siyah olmadığından bir bozulma oluyor olabilir mi bilemedim.

Son düzenleme:
Yani IPS panellerde ışık sızması görünmüyorsa bile ekran kenarlarına dokununca sızmanın oluşması normal mi hocam? Eğer normalse ekranı ileri doğru ittirirken yalnız sol alt tarafta çoğalması da normal mi o halde? Bugüne kadar IPS dışında hiç panel kullanmadım fakat ilk kez sızma sorunu yaşıyorum, şans. Ayrıca çevredeki beyaz çizgi komut ekranıyla alakalı sanırım hocam.

Bende de IPS panel var istiyorsanız monitörü sizin yaptığınız gibi alt kısımdan azıcık sıkayım aynı şey oluyor.

Demek ki o normal hocam. Peki bahsettiğim ve videoda yaptığım ekranı açarken/ittirirken yalnız sol altta yoğun bir şekilde olmasına yorumunuz nedir hocam?

Düşüncem menteşenin ekranın alt kısımda ki kalın plastiği sıkıştırmasından yana.

Sizin içinizde kuşku kalmasın istiyorsanız bende monitörü alt kısımdan bastırıp oradaki süzme ışığı göstereyim mi? İster misiniz?

Düşüncem menteşenin ekranın alt kısımda ki kalın plastiği sıkıştırmasından yana.

Sizin içinizde kuşku kalmasın istiyorsanız bende monitörü alt kısımdan bastırıp oradaki süzme ışığı göstereyim mi? İster misiniz?

Size zahmet vermeyeyim hocam, az çok tahmin edebiliyorum. Teşekkür ederim nezaketiniz için. Olmazsa akşam Windows'u kurup güncellemeleri yapıp direkt ölü piksel testini yaparken siyah ekranda daha detaylı bakayım. Normal şekilde Omen logosundaki ekran gibi simsiyah ise bir problem yok demektir zaten. Peki Windows'u kurmam iade veya değişime engel olmaz sanırım değil mi ? Henüz bugün teslim aldım cihazı zaten.

Size zahmet vermeyeyim hocam, az çok tahmin edebiliyorum. Teşekkür ederim nezaketiniz için. Olmazsa akşam Windows'u kurup güncellemeleri yapıp direkt ölü piksel testini yaparken siyah ekranda daha detaylı bakayım. Normal şekilde Omen logosundaki ekran gibi simsiyah ise bir problem yok demektir zaten. Peki Windows'u kurmam iade veya değişime engel olmaz sanırım değil mi? Henüz bugün teslim aldım cihazı zaten.

İadesi iptal oluyor diye biliyorum. Doğru yanlış olmasın.

O biraz problemmiş işte.. Aslında kullanıcı sızma problemini cihazı açar açmaz görmek durumunda değil normalde. Bir araştırayım olmazsa.. Teşekkür ederim çok sağolun.

Müsait olduğunuzda sizlerinde değerli yorumlarını bekliyorum hocam, en son birkaç gün önce karar aşamasında yine sizler yardımcı olmuştunuz 🙏🏻

@messinicocugu
@yapiz
@King Helemoira
@Astiva

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı