Çözüldü Omen 17 laptopta AMD uygulamasında undervolt menüsü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enoqhi

Hectopat
Yer
Ahiret
Daha fazla  
Bilgisayarım Omen 17-AN0xx modeli.
  • 32 GB RAM Samsung (Recep Baltaş rehberi ile kontrol edildi sapasağlam)
  • Ekran kartı RX580 8 GB.
  • İşlemci Intel i7-7700HQ 2.8 GHz Boost ile 3.4 GHz'e kadar yolu var.
  • SSD 1TB WD Blue sn570.

RX580 WattMan hatası alıyorum yani ekran kapanıyor fanlar çalışmaya devam ediyor. Çok fazla forumda gezdim yerli yabancı ve tek çözüm yolu undervolt yapmak kaldı ama bende undervolt menüsü yok neredeyse her AMD driver sürümünü de denedim.
Başka undervolt yapma yolu ne var bilginiz var mı?

Dosya Ekleri

• resim_2022-09-08_093007955.png
    resim_2022-09-08_093007955.png
    454,9 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
22.3.1 olan WHQL sürücüyü denediniz mi?

Önerdiğiniz bütün sürümleri yazabilirsiniz ben akşam işim bitince denerim hepsini şu an çalışmaktayım. Ama gerçekten ilginiz için çok teşekkür ederim ☺️

Eski sürüm denedim olmadı Windows 10 yükleyeyim sonuçta eski laptop dedim o da olmadı sonuç aynı FurMark'ta 2. dakikada kapanıyor hatta tam fanlar kendi kendine aşırı ses çıkarıyor güçlü çalışıyor o esnada ekran kartına güç gitmeyip gücü kesiyormuş gibi oluyor. Bu ekran kartı adamı deli edecek.

Arkadaşlar ben bu ekran kartının BIOS'unu güncellesem acaba sorun çözülür mü?

Biraz inceledim RX580 için BIOS var internette ama danışmadan da elleşmeyeyim dedim.

Sonuç olarak laptop eski biosunun güncel olmama ihtimali yüksek.(ikinci el almıştım yurt dışı)

Sorun güç kaynağında galiba çünkü güç kablom kıvrılma sonucu çalışmamaya başladı bende kesip içine baktım ve kablonun çok ince 0.25 mm olduğunu gördüm. Kabloyu 0.75mm lik kablo ile değiştirdiğinden beri bir sıkıntı yaşanmadı kapanma olmadı umarım sorun bitmiştir. Konuyu kapıyorum.
AMD'li Omen'lerde MUX yok, undervolt yok.

AMD'li Omen'lerde MUX yok, undervolt yok.
Ben undervoltu multiplexer(Mux) olmadan başka hiçbir yol ile yapamazmıyım? Veya bu ekran kapanma sorunu nasıl çözülür belki denk gelmediğim bir yöntem vardır.

Furmark açıyorum 1080p 2dk sonra ekran gidiyor fanlar aktif. Oyunlarda bu süre 5 6 dk olabiliyor ama düşük grafikli oyunlarda bir problem yok.

Wattman hatasının çözümü stabil driver bulmak diye biliyorum. AMD kaynaklı bir sorun.

Afterburner ile de UV yapmayı deneyebilirsiniz.

Afterburner ile de UV yapmayı deneyebilirsiniz.
Denedim ama kaydet tuşuna basınca defaulta alıyor.

Muhtemelen
Wattman hatasının çözümü stabil driver bulmak diye biliyorum. AMD kaynaklı bir sorun.
Arkadaşımızın da dediği gibi uygun driver bulana kadar ddu AMD software dönüp durucam. Çözebilirsem buraya yazarım.

İlginiz için teşekkürler

22.3.1 olan WHQL sürücüyü denediniz mi?

Önerdiğiniz bütün sürümleri yazabilirsiniz ben akşam işim bitince denerim hepsini şu an çalışmaktayım. Ama gerçekten ilginiz için çok teşekkür ederim ☺️

Eski sürüm denedim olmadı Windows 10 yükleyeyim sonuçta eski laptop dedim o da olmadı sonuç aynı FurMark'ta 2. dakikada kapanıyor hatta tam fanlar kendi kendine aşırı ses çıkarıyor güçlü çalışıyor o esnada ekran kartına güç gitmeyip gücü kesiyormuş gibi oluyor. Bu ekran kartı adamı deli edecek.

Arkadaşlar ben bu ekran kartının BIOS'unu güncellesem acaba sorun çözülür mü?

Biraz inceledim RX580 için BIOS var internette ama danışmadan da elleşmeyeyim dedim.

Sonuç olarak laptop eski biosunun güncel olmama ihtimali yüksek.(ikinci el almıştım yurt dışı)

Sorun güç kaynağında galiba çünkü güç kablom kıvrılma sonucu çalışmamaya başladı bende kesip içine baktım ve kablonun çok ince 0.25 mm olduğunu gördüm. Kabloyu 0.75mm lik kablo ile değiştirdiğinden beri bir sıkıntı yaşanmadı kapanma olmadı umarım sorun bitmiştir. Konuyu kapıyorum.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı