OMEN 25I 22J05E9 vs Asus VP249QGR

Anladım hocam. MPRT demek istemiştim bende, Omen 25i de GtG yokmuş MPRT varmış.

GtG yok diye bir şey yok dostum. GtG ve MPRT tekrar söylüyorum tepkime süresinin ölçümünde kullanılan piksel gecişleridir. Olan veya olmayan fiziksel ya da yazılımsal olaylar değillerdir. Siz ya bir şeyi yanlış anladınız ya da yanlış anlatıyorsunuz.

Versus sitesinde MPRT diyip puan kırmıştı da o yüzden sordum hocam.
GtG yok diye bir şey yok dostum. GtG ve MPRT tekrar söylüyorum tepkime süresinin ölçümünde kullanılan piksel gecişleridir. Olan veya olmayan fiziksel ya da yazılımsal olaylar değillerdir. Siz ya bir şeyi yanlış anladınız ya da yanlış anlatıyorsunuz.

Hocam en son olarak hangisinde ghosting oranı fazladır?

İkisinde de ghosting olmaz. İkisi de IPS panel. 4-5 Ms'lik nesne hareketinde ki ghostingi normal kullanımda anlaman imkansız.
10 ms ve üzeri çok kötü oluyor. Bu iki monitörde böyle bir durum yok.

Geldiğinde duygularını bizimle paylaşırsın. 👍

Hocam monitör geldi gerçekten muhteşem. Ghosting yok, ölü pixel yok, ışık sızması alt çerçeve ve sol çerçevede çok minnak var fark etmiyorsun bile. Ama monitör gerçekten harika, sadece oyunlarda Shift+Tab veya Shift+" atınca Steam ve Discord arayüzü çok soluk oluyor, tam ekrandayken böyle bir şey olurken çerçevesiz ekrana alınca düzeliyor. Sizce sebebi nedir?

@Saint Lucia

Son düzenleme:
Hocam monitör geldi gerçekten muhteşem. Ghosting yok, ölü pixel yok, ışık sızması alt çerçeve ve sol çerçevede çok minnak var fark etmiyorsun bile. Ama monitör gerçekten harika, sadece oyunlarda Shift+Tab veya Shift+" atınca Steam ve Discord arayüzü çok soluk oluyor, tam ekrandayken böyle bir şey olurken çerçevesiz ekrana alınca düzeliyor. Sizce sebebi nedir?

@Saint Lucia

İlk defa duyuyorum böyle bir şey.
Anlık ekran gecişinde parlaklık adapte olamıyor mu diye düşünüyorum.
Bunun OSD ekranında bir ayarı var. ASUS'ta ASCR olarak geçiyor. HP'de var mı bilmiyorum. Hiç OSD menüsünü kurcalamadım. Var ve açıksa olabilir.
Kablo buna neden olabilir? Windows yazılımı neden olabilir?
HDR neden olabilir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı