On Board Grafik İşlemci

Saidhanli

Kilopat
Katılım
25 Ocak 2015
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Benim öğrenmek istediğim şey, laptoplarda on board grafik işlemciler, CPU işlemcilerin içerisindemi oluyor. yoksa ana kartın üzerinde ayrı bir şekilde GPU mu var.

Aslında benim tam sorum şöyle, Cesper bilgisayarım var ve HM 65 Chipsetli bir ana kartım var 32 bit Celeron işlemci kullanıyorum. İntel HD grafik işlemcim var. Bilgisayarıma Mavericks işletim sistemi kuracağım. Ben cihazımın işlemcisini değiştirmek iştiyorum. 64 bitlik i3 veya i5 bir işlemci düşünüyorum. Biraz araştırdım ve işlemci özelliklerinde Grafik GPU intel HD 3000, İntel Grafik 4000 gibi şeyler yazdığını gördüm. Bu durum HD 3000, 4000 gibi GPU ları desteklediği anlamına mı geliyor, yoksa işlemci değiştiğinde GPU da bu tarz değişikliğe uğruyormu?
 
Teşekkürler çok makbule geçti

Peki,
Dediğim gibi HM65 chipsetli bir ana kart kullanıyorum. Buna uygun i3 bir işlemci taktım. Tabi şuna hangi modeli takdığımı hatırlamıyorum :)) ve çalıştı bir hata da vermedi. Internetten baktım ve i5 2430m chipsetime uyumlu görünüyor. Alsam mı diye düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı