ON-OFF Uzaktan Kumanda Yapımı

Kingdoms

Hectopat
Katılım
29 Haziran 2013
Mesajlar
9
Herkese merhaba. Küçük bir devrede koydugumuz anahtar yerine on-off fonksiyonunu kumanda ile nasıl yapabilirim ? İnternette araştırdım fakat uygun kaynak bulamadım.
 
Sana önerebileceğim bir yöntem var. Ben bir arkadaşıma yapmıştım aynısını. Motorsiklet alarmı ile parçacıdan 45 tl ye bir tane uzaktan çalıştırma özelliği olan alarm aldık. Alarma 12v güç verdik. Ayrı adaptör ile kumandanın ateşleme çıkışından aldıgımız 2 kabloyu anakartın power tuşu girişine + ve - ucu olarak verdik. Ve düzgün şekilde çalıştı. Buraya kadar her şey normal. Sonra fark ettik ki ateşleme çıkışı 12v veriyor bu da uzun vadede ana karta zarar verecek. Bunun içinde kendimiz bir devre kurduk 12 voltu 1 volta düşürdük ve tekrar bağladık ve 4 aydır kullanıyor arkadaşım. Her hangi bir sorunla karşılaşmadı.
 
Bir adet kumandalı rf + kumandalı rf modülü al olur , birde telefon ile tetikleyerek çalıştırabilirsin. Mesela cep telefonun hoparlör çıkısından şase al. Gerekli devre elemanlarini yerleştir. Telefon çaldıgında devre çalışsın.
 
Şu konuyu incele burada var sanırım istediğin şey. Teknik Günlüğüm » Kızılötesi (İnfrared) Alıcı-Verici Projesi Maliyeti 20-25 TL civarı tutar en fazla. Kumanda devresini kendine göre tasarlayabilirsin yani ufak bir kutu içine monte edebilirsin bu sana kalmış. Bu devreyi ben yaptım çok güzel ve kullanışlı. Mesafesi de 20 m kadar olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
 
Şu konuyu incele burada var sanırım istediğin şey. Teknik Günlüğüm » Kızılötesi (İnfrared) Alıcı-Verici Projesi maliyeti 20-25 TL civarı tutar en fazla. Kumanda devresini kendine göre tasarlayabilirsin yani ufak bir kutu içine monte edebilirsin bu sana kalmış. Bu devreyi ben yaptım çok güzel ve kullanışlı. Mesafesi de 20 m kadar olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

Eğer aktifsen site kapanmış elinde sitedeki dokümanalr hala mevcutmu.
 

Geri
Yukarı