Hadislere inanıyor musunuz?

Kardeşim o dönem dediğin eski gibi konuşuyorsun. Neandartel çağına inmiyoruz insanlar şu anki haline evrimleşmiş ve bazı şeyleri düşünebilirler. Hala olabilir diyosunuz Tanrı'ya inanıyorsanız size akıl lütuf etsin.
Pedofililik hastalıktır. Size dini öğretmeye çalışan birisi bunu yapıyor sizde cehennemde yanma korkusuna olabilir diyosunuz yazık. Dininizde araştırın der biraz araştırın lütfen. Cennet vaadiyle cehennem korkusuyla yaşamayın.

Toplumun yaş sayma gibi adetleri farklı olabilir diyorum neden bugünkü takvime göre değerlendiriyorsunuz?

Ayrıca kuran müslümanıda olsan maide suresini bilmeyip laikliği desteklemen bağırttı🤣

Sahih diyerek atılan hadis sahih değil tartışmalı.Hesaplara göre en az 15 çıkıyor.Peygamberle söz kesilmeden önce müslüman olmayan birine söz kesilmişti.İslamiyet döneminde bu durum yoktu,yani islamiyet öncesi söz kesilmiş olması lazım,buradan hesaplayarak ulaşabilirsiniz.Kötü niyetli tavuklara dikkat edelim lütfen.Kuran,hadis,vicdan sıralama bu,ilk ikisinde cevap bulamadığınızda vicdanınız adres gösteriliyor.Ben bunları sıkıya gelemeyen insanların yanına yoldaş araması olarak görüyorum,arıyor çünkü kendi de emin değil.

Kardeşim ne kuran müslümanı neden damgayı yapıştırdın? Ben sana bir şey bile demedim müslümanlık hakkında kır önyargını. Hala kendi ahlakınızı islamın ahlakına dayatmaya çalışıyorsunuz. Yazık açın gözünüzü biraz. Bazılarınız yaşı belli değil der bazıları o tarihte normaldi der şaka gibisiniz büküyorsunuz herşeyi.
Yukardaki arkadaş da aynı şekilde konunun ilk başında dedikleri gibi tavrı sergilemiş. Ahlakına uyan hadise sahih uymayana tartışmalı hadis demek kendinizi kandırmaktır.

Kendin demedinmi bir hadis doğruysa değerlerinde kabul etmen lazım diye.

Allah cenaze namazını doğruluyor demek ki hadisler doğru çünkü tek bir hadisi doğrulayıp diğerleri değiştirildi demek saçma çünkü kaynak aynı.
Kur'an'da yazan bir şeyin hadisi var diye hadisi doğru kabul etmek nasıl bir mantık kardeşim? Kur'an belli zaten. Bugün sen de Kur'an ile uyuşan bir söz söyleyebilirsin. Bu durumda onu da mı sahih hadis kabul edelim.
Yazdığım şeyi bile anlamadın muhtemelen. Bak Buhari'nin doğum tarihini falan yazdım, açıkla hadi bu adam nereden biliyor peygamberi.
Benim eleştirdiğim sen Buhari kitabından bir hadisi doğru kabul ederken kafana göre diğer hadisi doğru kabul etmemen, bunun mantığı nedir?

Kardeşim ne kuran Müslüman'ı neden damgayı yapıştırdın? Ben sana bir şey bile demedim Müslüman'lık hakkında kır önyargını. Hala kendi ahlakınızı İslam'ın ahlakına dayatmaya çalışıyorsunuz. Yazık açın gözünüzü biraz. Bazılarınız yaşı belli değil der bazıları o tarihte normaldi der şaka gibisiniz büküyorsunuz her şeyi.
Yukarıdaki arkadaş da aynı şekilde konunun ilk başında dedikleri gibi tavrı sergilemiş. Ahlakına uyan hadise sahih uymayana tartışmalı hadis demek kendinizi kandırmaktır.

Detaylı açıklama bükmek oluyormuş.

Bir de bize bilim düşmanı derler.

İlla tek tek Hz Ayşe'nin yaşının ergenlikten sonra sayıldığını anlatan tarihçileri attıracaksınız.

Nabia abbott (Chicago Üniversitesi – İslam tarihi uzmanı)

Batılı bir İslam tarihçisidir. “aishah: The beloved of muhammad” adlı incelemesinde Hz. Âişe'nin yaşının daha büyük olması gerektiğini delillerle sunar.

Dr. Muhammed hamidullah hamidullah,

Çeşitli kronolojik tutarsızlıkları göstererek âişe'nin yaşının ergenlik sonrası olması gerektiğini söyler.

Kendiniz bu kişileri araşıtırıp konu üzerine yaptığı çalışmalara bakabilirsiniz.

Kur'an'da yazan bir şeyin hadisi var diye hadisi doğru kabul etmek nasıl bir mantık kardeşim? Kur'an belli zaten. Bugün sen de kur'an ile uyuşan bir söz söyleyebilirsin. Bu durumda onu da mı sahih hadis kabul edelim.
Yazdığım şeyi bile anlamadın muhtemelen. Bak Buhari'nin doğum tarihini falan yazdım, açıkla hadi bu adam nereden biliyor peygamberi.
Benim eleştirdiğim sen buhari kitabından bir hadisi doğru kabul ederken kafana göre diğer hadisi doğru kabul etmemen, bunun mantığı nedir?

Sen şey filanmı sanıyorsun buhari hadisleri bizzat peygamberden aldı.

Buhari ve diğer alimler o dönemdeki hadis zincirlerini tek tek incelemiş çoğunluğun ilettiğini doğru kabul etmiştir(genelde)

Ayrıca ne anlatıyorsun ya sen? Kuranda açık açık cenaze namazının olduğunu belirtmiş sen hâlâ "yok uyuşan söz bulunca sahihmi oluyor" diyorsun.

Size sorduğum soruyu cevaplayınız hadisler bugüne kadar gelmediyse o zaman peygambere ekstra inen vahiyden ben yararlanamam.

Bu da demek ki peygamber döneminde yaşayanlara ayrıcalık yapılmış.

Casiye suresi 6. ayet Tilke âyâtullâhi netlûhâ ‘aleyke bilhakk febi-eyyi ''hadîśin'' ba’dallâhi ve âyâtihi yu/minûn yani demektir ki İşte bunlar Allahın ayetlerdir ki sana bunları hakk olmak üzere okuyoruz. Öyleyse onlar Allahtan ve onun ayetlerinden sonra hangi hadise iman edecekler?

Hadisler Hz. Peygamberden en iyimser şekilde bakarsak bile 1 asır içerisinde oluşan sözlü kültürün bundan daha da uzun bir süre sonra yazıya geçirilmesiyle oluşan bir takım iddialardır. Halk arasında oluşan hikayelerden derlenen birilerine göre şunlar şunlar doğrudur şunlar şunlar yanlıştır diye diye derlenen günümüzde dinin ana kaynağıdır diye dayattırılan bir takım sözlerdir. Öyledir ki 2 ana kaynak olarak sahih'in sahih'ini çıkartan Buhari'nin kendisine göre sahih saydığı şeyleri Müslim yalanlamıştır, Müslim'in sahih saydıklarını Buhari yalanlamıştır ortaya insan hikayelerinden oluşan sözde iki kaynak bile aynı amaçta anlaşamamış insan zıtlaşmasından doğan çelişkiler bunlarla günümüze kadar bu kitaplarla gelmiştir. Kaldı ki bu sözde dini açıklayan hadisler bugün dinin aslında en çok karışmasının sebebidir. Allahın ayetini bile rivayetlerle onlarca farklı anlama çekmişlerdir.

Detaylı açıklama bükmek oluyormuş.

Bir de bize bilim düşmanı derler.

İlla tek tek Hz Ayşe'nin yaşının ergenlikten sonra sayıldığını anlatan tarihçileri attıracaksınız.

Nabia abbott (Chicago Üniversitesi – İslam tarihi uzmanı)

Batılı bir İslam tarihçisidir. “aishah: The beloved of muhammad” adlı incelemesinde Hz. Âişe'nin yaşının daha büyük olması gerektiğini delillerle sunar.

Dr. Muhammed hamidullah hamidullah,

Çeşitli kronolojik tutarsızlıkları göstererek âişe'nin yaşının ergenlik sonrası olması gerektiğini söyler.

Kendiniz bu kişileri araşıtırıp konu üzerine yaptığı çalışmalara bakabilirsiniz.

Sen şey filanmı sanıyorsun buhari hadisleri bizzat peygamberden aldı.

Buhari ve diğer alimler o dönemdeki hadis zincirlerini tek tek incelemiş çoğunluğun ilettiğini doğru kabul etmiştir(genelde)

Ayrıca ne anlatıyorsun ya sen? Kuranda açık açık cenaze namazının olduğunu belirtmiş sen hâlâ "yok uyuşan söz bulunca sahihmi oluyor" diyorsun.

Size sorduğum soruyu cevaplayınız hadisler bugüne kadar gelmediyse o zaman peygambere ekstra inen vahiyden ben yararlanamam.

Bu da demek ki peygamber döneminde yaşayanlara ayrıcalık yapılmış.
O zaman hadisleri yalanladığınıza göre işinize gelmediği sürece siz kuran müslümanısınız anladigim kadariyla. Lütfen sahih değil falan demeyin utanıyorum peygamberimden diyin. Şu yıllarda bile o mükemmel şeriat ülkelerinde çocuk gelinler gayet normal şeyler yani niye sizin işinize gelmiyor 1500 yil once olan şeyler şu zamanda da oluyor müslümanlarda herkes kendine örnek olanın yolundan gidiyor işte.

Size tanrınızın gönderdiği kitap yetmiyor mu başkalarının hadislerine veya kuran tefsirlerine ihtiyacınız var evrenseldi bu kitap ? Yok herkes anlayamaz derin anlamları var. O zaman bu kitap araplar içindir ve evrensel değildir.

O zaman hadisleri yalanladığınıza göre işinize gelmediği sürece siz kuran müslümanısınız anladigim kadariyla. Lütfen sahih değil falan demeyin utanıyorum peygamberimden deyin. Şu yıllarda bile o mükemmel şeriat ülkelerinde çocuk gelinler gayet normal şeyler yani niye sizin işinize gelmiyor 1500 yil once olan şeyler şu zamanda da oluyor Müslüman'larda herkes kendine örnek olanın yolundan gidiyor işte.

Hayır ben hadisler olmazsa o dönemde yaşıyanlara bayağı bayağı özel öğretmen gelmiş bize de hiçbir şey gelmemiş nerede adalet diyorum?

O İran, Afganistan gibi ülkelerde gerçek şeriat yok. Manipüle edilip kendi çıkarları için kullanılan şeriat var.

Casiye suresi 6. ayet tilke âyâtullâhi netlûhâ ‘aleyke bilhAKK febi-eyyi "hadîśin" ba'dallâhi ve âyâtihi yu/minûn yani demektir ki işte bunlar Allah'ın ayetlerdir ki sana bunları hakk olmak üzere okuyoruz. Öyleyse onlar Allah'tan ve onun ayetlerinden sonra hangi hadise iman edecekler?

Hadisler Hz. Peygamberden en iyimser şekilde bakarsak bile 1 asır içerisinde oluşan sözlü kültürün bundan daha da uzun bir süre sonra yazıya geçirilmesiyle oluşan bir takım iddialardır. Halk arasında oluşan hikayelerden derlenen birilerine göre şunlar şunlar doğrudur şunlar şunlar yanlıştır diye diye derlenen günümüzde dinin ana kaynağıdır diye dayattırılan bir takım sözlerdir. Öyledir ki 2 ana kaynak olarak Sahih'in Sahih'ini çıkartan Buhari'nin kendisine göre sahih saydığı şeyleri müslim yalanlamıştır, müslim'in sahih saydıklarını buhari yalanlamıştır ortaya insan hikayelerinden oluşan sözde iki kaynak bile aynı amaçta anlaşamamış insan zıtlaşmasından doğan çelişkiler bunlarla günümüze kadar bu kitaplarla gelmiştir. Kaldı ki bu sözde dini açıklayan hadisler bugün dinin aslında en çok karışmasının sebebidir. Allah'ın ayetini bile rivayetlerle onlarca farklı anlama çekmişlerdir.

O ayette inanmayan kişiler için indi az buçuk tefsir okuyun yahu.

Hadi bana inanmazsanız Atatürk'ün kuranı Türkçeye çevirttiği elmalının tefisiri:

"Allah bu delilleri insanın gözüne, kulağına ve aklına hakikati göstermek için açıkça ortaya koymaktadır.
Buna rağmen hâlâ inkâr edenler varsa, Allah'ın ayetlerinden sonra hangi söze güvenip inanacaklardır?
Allah'ın ayetleri hem kevnî (kâinattaki işaretler) hem de kur'an ayetleridir.
Bu ikisi “hak” üzere geldiğine göre, insanın bunlardan sonra başka bir söze dayanarak gerçeği inkâr etmesi aklen mümkün değildir.
Ayet, inkârcıların “delil istemelerine” karşı, zaten hem evrende hem vahiyde yeterli delilin bulunduğunu bildirir.
Kim Allah'ın ayetlerine yüz çevirip başka söz ve görüşlere bağlanıyorsa, o kimse batıla teslim olmuş demektir."

Hayır ben hadisler olmazsa o dönemde yaşıyanlara bayağı bayağı özel öğretmen gelmiş bize de hiçbir şey gelmemiş nerede adalet diyorum?

O İran, Afganistan gibi ülkelerde gerçek şeriat yok. Manipüle edilip kendi çıkarları için kullanılan şeriat var.
Adaletin a sı yok zaten dinde ayrımcılıklar,peygamberin kendi çıkarları ve senin dediğin gibi bize bir şey gelmedi veya teknolojimiz çok iyi gelemiyor bilemem bunları.

Umarım dediğiniz şeriat gelmez 🙏

Çok güzel yere değinmişsin benim dini sorgulamamın ilk yeriydi bu saçma olay. Adamlara bildiğin öğretmen var bize yok. Peygamberler nasıl seçiliyor ben niye değilim ne eksiğim var veya peygamberin eşi niye cennete gidiyor kim o ? Bana niye müjdelenmiyor tamamen adaletsizlik.

Dediğin gibi bize bir şey gelmedi veya teknolojimiz çok iyi gelemiyor bilemem bunları.

Hadisler olmasaydı bize bir şey gelmedi diyebilirdik ama varlar.

Bende diyorum ki bugüne gelen hadisler Allah'ın isteğiyle gelmeseydi yalan olsaydı çoğu bize haksızlık yapılırdı.

Umarım dediğiniz şeriat gelmez 🙏

Ömrüm yeter mi bilmem ama bu millet Müslüman bir millet elbet özüne dönecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı