Yeni hazır sistemden tiz bir ses geliyor

karadumangokay

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 15 gün önce hazır bir sistem aldım.
PC'de program açarken internette scroll tuşuyla gezinirken hatta görev çubuğu üzerinde program simgeleri arasında imleci gezdirirken bile işlem anında tiz bir ses geliyor. Oyuna girdiğimde artıyor ve sürekli hale geliyor gibi bir de monitör 300Hz'deyken daha yüksek 60Hz'de neredeyse dıyulmuyor. Nereden geldiğini tam anlayamıyorum. Aslında sesli bir ortamda duyulmuyor ancak sessiz bir ortamda dikkatle dinlediğimde duyuyorum. Ses sanki ekran kartının ya da PSU'nun üstünden geliyor gibi. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bu bir bobin vızıltısı.
Bobin olan her şeyden gelebilir.
Özetle PSU, Ekran Kartı, anakart içerisinde olan, genelde CPU sol tarafında olan '' Kare Jelibona '' benzeyen yerden bile geliyor olabilir.

Coil Whine bir sorun mudur ? Evet bir sorundur..

Müthiş bir sorun mudur ? Kanımca müthiş bir sorundur 😄

Binlerce lira verip aldığımız bir makinada ,
Coil Whine varsa ,,,,,,, ki aynı problemleri defalarca yaşadım.
Bu sorun için THH gitmişliğim bile var..
Süreç senin ne kadar takıntılı olup olmadığınla eş orantılı, ben o tür bir sese tahammül edemiyorum dostum.

Saygılar

Dostum bu bir bobin vızıltısı.
Bobin olan her şeyden gelebilir.
Özetle PSU, Ekran Kartı, anakart içerisinde olan, genelde CPU sol tarafında olan '' Kare Jelibona '' benzeyen yerden bile geliyor olabilir.

Coil Whine bir sorun mudur ? Evet bir sorundur..

Müthiş bir sorun mudur ? Kanımca müthiş bir sorundur 😄

Binlerce lira verip aldığımız bir makinada ,
Coil Whine varsa ,,,,,,, ki aynı problemleri defalarca yaşadım.
Bu sorun için THH gitmişliğim bile var..
Süreç senin ne kadar takıntılı olup olmadığınla eş orantılı, ben o tür bir sese tahammül edemiyorum dostum.

Saygılar
Gerçekten haklısınız söylenecek çok şey var monitörler, sistemler ve daha bir çok üründe maalesef tüketiciyi pek önemsemiyorlar ama sadece ses ise ben çok takılmıyorum çünkü değişim iade gibi süreçler bu sesten çok daha yıpratıcı olabiliyor şimdilik kafama takmaktan vazgeçtim teşekkür ederim 🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı