Onboard kart ile GeForce Now çalışır mı?

  • Konuyu başlatan GGWP
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1B

GGWP

Hectopat
Katılım
10 Nisan 2019
Mesajlar
260
Çözümler
3
Anakartım ASUS P5G41T-M lx. Ekran kartım yok dahili grafik birimi ile GeForce Now açamıyorum. Birkaç yerden baktım ekran kartsızda oynanabiliyormuş. Nasıl kullanabilirim bu sistemi?
 
İşlemcide olması lazım dahili grafik biriminin. Yani sisteme ekran verebilecek bir aygıt lazım. Ondan sonra kullanabilirsiniz GeForce Now hizmetini.

İşlemcide yok hocam. Bende de ASRock G41M-VS3 ve Q9400 var, anakart üzerindeki G41 Express Chipset (diğer adıyla GMA X4500) var. Sistemimiz neredeyse aynı.
 
İşlemcide olması lazım dahili grafik biriminin. Yani sisteme ekran verebilecek bir aygıt lazım. Ondan sonra kullanabilirsiniz GeForce Now hizmetini.

Bu yorumu yaparken veya bu konuyu ilk açtığınızda sorumu okurken acaba kafanızda elimde kare şeklide bir devre kartı var ve mutfakta oturuyorum nasıl oyun oynarım diye mi bu konuyu açtığımı düşünüyorsunuz ki böyle bir yorum yaptınız. İşlemcim, monitör, PSU, RAM kısaca tastamam bir sistemim var. Sadece ekran kartım harici değil dahili gma X4500.imzadaki sistemi kullanıyorum.

Anakart: ASUS P5G41T-M lx rev: 1.04, işlemci: Core2Quad Q9550, RAM: 4 GB DDR3 1333MHz, SSD: Gigabyte 120GB, PSU: Vento ATX-400a.

DX 11 desteği gerekiyor GeForce Now için. Her sistemde kullanılamıyor yani.

Belki aradığım cevap budur anakartımın VGA'sı DirectX 10 destekli ya da işlemciden olabilir diye düşünüyorum sistem gereksinimlerini desteklemiyor olduğu için fakat teknik olarak i3 bir işlemciden daha güçlü Q9550.
 
Hocam arkadaşın dediği gibi DX 11'den aşağı desteği yoksa maalesef açamayız. Ben de ekran kartımı sattım ve G41 Express Chipset kullanıyorum.
 

Geri
Yukarı