One Piece overrated değil mi?

İzleyiciler tarafından evet biraz overrated ancak diğer animelere göre daha kaliteli olduğu bir gerçek. Bunun nedeni de uzun olması ve uzun olmasına rağmen hikayeyi hiç aksatmadan bu kadar güzel ve detaylı anlatması, bozmaması. Gizemleri ve diğer detayları güzel. Evet sizle dalga geçer gibi sahneleri var çünkü bir bakıma komedi animeside sayılır, luffy pek ciddi bir tip değil sadece gerektiğinde savaş gibi durumlarda beynini kullanır, asıl önemli olan idealleridir. Diğerleri de ona uyar, eğlenmesine bakar. 550. bölümün bile kaç yıl önce çıktığına baktığınızda zaten kaç yıl geride olduğunuzu görürsünüz, hikaye wano Arc'la birlikte sonlanmaya başladı, gizemler bir bir açığa çıkacak.

Bir de aman diyeyim sosyal medyadan animelere bakmayın artık o izleyici kalitesi kalmadı, çoluk çocuk ayırmadan herkes anime izlemeye başladı. Bir de onlara içerik çıkartmak için saçma sapan kesitler koyan içerik üreticileri, adamlar ekmeğinde gerçi bir şey diyemem.

Bu arada genel olarak kaliteden bahsediyorum, kısa animelerde evreni işlemek biraz zor. O yüzden aot gibi başarılı kısa hikaye odaklı seriler çok az. Uzun olan serilerde bir yerden sonra bozuyor genelde. Belirtmeden duramıyorum, aot kitlesinden nefret ederim.
Uzun olması benim için bir kalite kriteri değil asla onu belirteyim dostum.
Evet sizle dalga geçer gibi sahneleri var çünkü bir bakıma komedi animeside sayılır, luffy pek ciddi bir tip değil sadece gerektiğinde savaş gibi durumlarda beynini kullanır, asıl önemli olan idealleridir.
Bu konuda bahsettiğim şeyler asla komedi olmasıyla alakalı değil. Ben zaten eğlenceli sahneleri gayet keyifle izliyorum. Bahsetmek istediğim izleyicinin aklıyla dalga geçen ve mantık hataları barındıran sahneler aslında. Kaç yıl geride olduğumun da farkındayım gayet tabii. Ama sırf sona ulaşmak için de izlemiyorum. İleride güzelleştiğini varsaysam bile izlediğim ve beğenmediğim çokça bölüm olduğu gerçeği değişmeyecek. Yorumun için teşekkürler.

Ben bu kadar övüldüğü için animesini 1 bölüm bile izlemesem de renkli mangasını 700 bölüm okudum. Belki ben anlayamamışımdır ama böyle abartılacak efsane denecek bir şey göremedim. Hatta epey klişe geldi. Bir çöle gidiyolar bi buzlu yere gidiyolar bi göğe çıkıyolar bi denizaltına iniyolar bi gidip ülke kurtarıyolar savaşıyolar savaşıyolar en son bizim luffy rage geçirip yeniyor falan tamamı böyle :D Tabii çok eski olduğundan klişe demek doğru olmaz ama bu tip şeyleri çok izlediğimden bana hitap etmedi. Animesi zaten izlenecek gibi değil çok yavaş ilerliyor.
Konuyu uzatmamak için yazmadığım düşünlerimi yazmışsın, gerçekten hikaye ilerleyişi her arc'ta çok benzer oluyor. Luffy ayrı kalıyor tayfadan genelde ve sonunda gelip her şeyi çözüyor. Adalar konusuna da %100 katılıyorum bana öyle denildiği gibi çok yaratıcı gelmiyor ne yazık ki.
 
Son düzenleme:
Uzun olması benim için bir kalite kriteri değil asla onu belirteyim dostum.

Kalitesi uzun olması değil zaten, uzun olmasına rağmen çizgiden kopmaması. Sevdiğim yanı mangakanın bir sürü detayla yeni bir evren yaratmış olması, gerçekte yaşanmış olaylara kendi yorumunu katması. Evet şeytan meyvesi garip güçler falan izliyoruz ama işlediği birçok konu dünyamızda yaşanmış ve yaşanmaya devam eden olaylar.
İnsanların dünyayı keşfetmeye çıkması ve Luffy'nin özgürlük arayışı avrupalıların coğrafi keşiflerine benziyor, aynı şekilde hükümetin tarihi yok etmeye çalışması karanlık çağ gibi bir şey. Kölelik, ırkçılık, sınıf ayrımı vs. zaten bilinen şeyler.

İleride güzelleştiğini varsaysam bile izlediğim ve beğenmediğim çokça bölüm olduğu gerçeği değişmeyecek. Yorumun için teşekkürler.

Bence eski bölümler daha iyiydi, işler ciddileşmeden önce daha eğlenceliydi. Komedisi yine var ancak eskisi kadar sevmiyorum. Bazen eski bölümleri gördüğümde duygulanmıyor değilim 😅 bir de çok saçma geliyor yeni animasyonlar, 200 bölüm olmuştur hala alışamadım.
 

Geri
Yukarı