OneDrive kaldırdıktan sonra masaüstündeki dosyalar silindi

mertyksl

Hectopat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows 10 kullanıcısıyım bugün OneDrive'ı linkte olduğu gibi kaldırdım sonra bütün dosyalarım masaüstünden kayboldu. Arama kısmından dosyaları arattığımda dosyaların birçoğunu bulamadım. Bulduğum dosyaları da dosya bulunamadı hatasıyla açmadı. OneDrive hesabıma girdiğimde sadece 1 2 dosyam oradaydı zaten 5 GB'lık depolamam var. Bazı oyun dosyalarım dahil yaklaşık 80 GB'lık dosyam kayboldu. Bu dosyaları kurtarma imkanım var mı yoksa hepsi gitti mi ? İsmi arama kısmında çıkan dosyalarıma tıkladıgımda da aşağıdaki hatayı alıyorum.

hata.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durumla ben de karşılaştım. Benim dosyalarım aslen d sürücüsünde olup masaüstünde d ye giden kısayolları olduğu için sorun olmadı. Geri dönüşüm kutusundan o kısayolları da bulup geri yükledim. C sürücüsünde olan bir - iki dosyayı da kullanıcılar dosyasında buldum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Windows 10 kullanıcısıyım bugün OneDrive'ı linkte olduğu gibi kaldırdım sonra bütün dosyalarım masaüstünden kayboldu. Arama kısmından dosyaları arattığımda dosyaların birçoğunu bulamadım. Bulduğum dosyaları da dosya bulunamadı hatasıyla açmadı. OneDrive hesabıma girdiğimde sadece 1 2 dosyam oradaydı zaten 5 GB'lık depolamam var. Bazı oyun dosyalarım dahil yaklaşık 80 GB'lık dosyam kayboldu. Bu dosyaları kurtarma imkanım var mı yoksa hepsi gitti mi ? İsmi arama kısmında çıkan dosyalarıma tıkladıgımda da aşağıdaki hatayı alıyorum.

Eki Görüntüle 306576

Bende OneDrive klasörünü sildim, nasıl geri getirebilirim

Siz geri getirebildiniz mi?

Windows 10 kullanıcısıyım bugün OneDrive'ı linkte olduğu gibi kaldırdım sonra bütün dosyalarım masaüstünden kayboldu. Arama kısmından dosyaları arattığımda dosyaların birçoğunu bulamadım. Bulduğum dosyaları da dosya bulunamadı hatasıyla açmadı. OneDrive hesabıma girdiğimde sadece 1 2 dosyam oradaydı zaten 5 GB'lık depolamam var. Bazı oyun dosyalarım dahil yaklaşık 80 GB'lık dosyam kayboldu. Bu dosyaları kurtarma imkanım var mı yoksa hepsi gitti mi? İsmi arama kısmında çıkan dosyalarıma tıkladığımda da aşağıdaki hatayı alıyorum.

Eki Görüntüle 306576

Bu hatanin aynisini aliyorum, bir cozum bulabildin mi? Dosyalarin geri geldi mi? Yardimci olursan sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yahu ne kadar saçma bir hata yol olmuş 2025 hala aynı hata, çat diye dosya siliyor. One Drive kadar saçma bir yedekleme sistemi görmedim kendi kendine yedekleme yapıyor sonra yer açayım derken dosya siliyorsun onuda bilgisayarındanda siliyor. Resmen sadece para için dosyalarımdan oldum.

Yahu ne kadar saçma bir hata yol olmuş 2025 hala aynı hata, çat diye dosya siliyor. One Drive kadar saçma bir yedekleme sistemi görmedim kendi kendine yedekleme yapıyor sonra yer açayım derken dosya siliyorsun onuda bilgisayarındanda siliyor. Resmen sadece para için dosyalarımdan oldum.
OneDrive'ı silmen şart değil eşitlemeyi kapat yeter. OneDrive'a girdiğin zaman dosyaları göremiyor musun ki?

OneDrive'ı silmen şart değil eşitlemeyi kapat yeter. OneDrive'a girdiğin zaman dosyaları göremiyor musun ki?

Eşitlemeyi kapatamıyordum zaten kendiliğinden açıldı, bir de dosya adı üzerine hata veriyordu karakter hatası. Türkçe karakter miydi neydi bu yüzden hiç ayar yapamadan donuyordu. Bana e-posta gelmediği için hesabımı temizleyeyim dedim. OneDrive'den sildiğim için bilgisayardan da silinmeye başladı. Çabuk fark ettim dosya kaybı yok. Ama bu kadar para tuzağı bir System görmedim.

Eşitlemeyi kapatamıyordum zaten kendiliğinden açıldı, bir de dosya adı üzerine hata veriyordu karakter hatası. Türkçe karakter miydi neydi bu yüzden hiç ayar yapamadan donuyordu. Bana e-posta gelmediği için hesabımı temizleyeyim dedim. OneDrive'den sildiğim için bilgisayardan da silinmeye başladı. Çabuk fark ettim dosya kaybı yok. Ama bu kadar para tuzağı bir System görmedim.
Masaüstünü eşitleme kendi kendine açılmaz kapatıldığında kapatılır. Burada Microsoft'u elbette savunmuyorum herkes parasında ama bu bir para tuzağı değil, hem kurulum sırasında hem de ayarlardan istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz.

Artı -1 Eksi
Masaüstünü eşitleme kendi kendine açılmaz kapatıldığında kapatılır. Burada Microsoft'u elbette savunmuyorum herkes parasında ama bu bir para tuzağı değil, hem kurulum sırasında hem de ayarlardan istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz.

Masaüstünü eşitleme kendi kendiliğinde açıldı ve kapatmaya çalıştığım halde kapanmadı ben açmadığımdan eminim paranoyak olduğumu iddia ediyorsanız orası ayrı. Ayrıca zaten Google Drive 2TB versiyonunu kullanıyorum Microsoft OneDrive ile niye eşitleyeyim? Microsoft'u savunmuyorum diyorsunuz ama şu an yaptığınız şey Microsoft'u savunmak.

Windows kurulum sırasında kendiliğinden gelen bir sistem nasıl kendiğilinden tercihlerimize bırakılmış oluyor? Ayarlardan yönetmeye çalıştım zaten Client üzerinden yapamağım için webte kapatmayı denedim. O da olmadığı için dosyaları silmekle çözüm buldum fakat Client normal yaptığım ayarları kaydetmeyip donarken web üzerinden silğidim dosyaları eşitleyerek silmeye başladı. Sizin de yardım amacı dışında ne yapmaya çalıştığınızı anlamış değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı