Çözüldü OneDrive nasıl devre dışı bırakılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KOSTOK2

Picopat
Herkese merhaba, Windows 11 kullanıyorum ve haliyle Microsoft hesabım var ama şu OneDrive denen lanet olası şeyden bıktım usandım. Abi masaüstündeki veya bilgisayarımdaki verileri buluta yedekliyor (otomatik olarak) ama ben yedeklemesini istemiyorum. Sonra bununla uğraşırken OneDrive'ı tamamen sileceğim derken saçma sapan bir şey oldu ve masaüstünde iken bu hatayı verdi. Daha sonra masaüstü belgeler ve indirmeler gibi bazı klasörler bilgisayarımdan silindi.

Ekran görüntüsü 2023-08-23 132117.png

Ekran görüntüsü 2023-08-23 132831.png

Şimdi 2 tane sorum var;

1) Bu OneDrive denen laneti Microsoft hesabımdan nasıl devre dışı bırakabilirim? (OneDrive'ı hiçbir şekilde kullanmak istemiyorum ve sisteme format attıktan sonra otomatik olarak OneDrive yedeklemesi yapmasını da istemiyorum).

2) Dosyalarımı geri getirmenin bir yolu var mı ya da bu dosyaları tekrar ben kendim oluşturabilir miyim? (aslında daha çok sıfırdan kendim oluşturmak istiyorum dosyaları)

3) Windows 7 daha güzeldi: Aga be :(

Çözüm
Microsoft hesabınızdan kaldırma şansınız yok diye biliyorum.
Bunu yapıp bir de başlangıçtan devre dışı yaparsanız bilgisayarınızı açtığınızda açılmaz ve hiçbir şeyi yedeklemez.

Uyguladığım yöntem şu belki diğer arkadaşlarımızın da işine yarar.

1. adım: İnternet bağlantınızı kesin.
2. adım: Ayarlar > hesaplar kısmından yerel kullanıcı hesabı oluşturun ve bu hesabı yönetici yapın.
3. adım: Daha sonra oturumunuzu kapatın ve yeni yerel hesabınızı açın (kesinlikle internet bağlantınızı kestiğinizden emin olun).
4. adım: Yerel hesaba geçiş yaptıktan sonra eski hesabınızı ayarlardan silin.
5. adım: Daha sonra OneDrive denen lanet olası şeyi ayarlardan kaldırın. (ve artık internete bağlanabilirsiniz.)
6. adım: Kesinlikle yerel hesapta Microsoft hesabınız bağlamayın.
7. adım: Micosoft'un sitesine gidip Microsoft hesabınızda oturum açın profil bilgileriniz kısmından Microsoft hesabınızı kapatın. Bu şekilde OneDrive'a bulaşmamış olursunuz.

Not: Şimdi Bill Gates düşünsün :)
Bende lanet ettim fifa oynuyorum 200mb save dosyasını yedekliyor her pcyi açtığımda kapatıyorum ama çözümü yok mu bunun.

Microsoft hesabınızdan kaldırma şansınız yok diye biliyorum.
Bunu yapıp bir de başlangıçtan devre dışı yaparsanız bilgisayarınızı açtığınızda açılmaz ve hiçbir şeyi yedeklemez.

Uyguladığım yöntem şu belki diğer arkadaşlarımızın da işine yarar.

1. adım: İnternet bağlantınızı kesin.
2. adım: Ayarlar > hesaplar kısmından yerel kullanıcı hesabı oluşturun ve bu hesabı yönetici yapın.
3. adım: Daha sonra oturumunuzu kapatın ve yeni yerel hesabınızı açın (kesinlikle internet bağlantınızı kestiğinizden emin olun).
4. adım: Yerel hesaba geçiş yaptıktan sonra eski hesabınızı ayarlardan silin.
5. adım: Daha sonra OneDrive denen lanet olası şeyi ayarlardan kaldırın. (ve artık internete bağlanabilirsiniz.)
6. adım: Kesinlikle yerel hesapta Microsoft hesabınız bağlamayın.
7. adım: Micosoft'un sitesine gidip Microsoft hesabınızda oturum açın profil bilgileriniz kısmından Microsoft hesabınızı kapatın. Bu şekilde OneDrive'a bulaşmamış olursunuz.

Not: Şimdi Bill Gates düşünsün :)

Çözüm
Açıkcası dediğimi yapıncada mantık olarak OneDrive’dan kurtulmuş oluyorsunuz ama tabii ki sizin tercihiniz. İyi günler.

Not: Windows 10 kullanan kişiler kurtulmak istiyorsa;
  1. Başlat düğmesini seçin, arama kutusuna Program yazın ve ardından sonuçlar listesinde Program ekle veya kaldır’ı seçin.
  2. Uygulamalar ve özellikler’in altında, Microsoft OneDrive’ı bulup seçin ve ardından Kaldır’ı seçin. Yönetici parolası veya onay istenirse parolayı yazın ya da onay verin.

Açıkçası dediğimi yapınca da mantık olarak OneDrive'dan kurtulmuş oluyorsunuz ama tabii ki sizin tercihiniz. İyi günler.
Not: Windows 10 kullanan kişiler kurtulmak istiyorsa;
  1. başlat düğmesini seçin, arama kutusuna program yazın ve ardından sonuçlar listesinde program ekle veya kaldır'ı seçin.
  2. uygulamalar ve özellikler'in altında, Microsoft OneDrive'ı bulup seçin ve ardından kaldır'ı seçin. Yönetici parolası veya onay istenirse parolayı yazın ya da onay verin.

Efendim dediğiniz gibi kurtulmuş olmuyorsunuz. Sıfırdan yerel hesap açmış olması gerekiyor. Yani mesela bende OneDrive kurulu diyelim ve üzerinden 1-2 gün geçti diyelim dosyalarınızın birçoğu bulutta yedeklenmiş oluyor. Ve siz OneDrive'ı veya OneDrive dosyalarınızı sildiğinizde yukarıdaki görsellerde attığım gibi bir durum oluşuyor. Ve dosyalarınızı kaybediyorsunuz en garanti ve temiz yöntem benim attığım yöntemdir.

Not: Artık Microsoft hesabı kullanmayacağım önceden Microsoft Store'dan uygulama indirmek için Microsoft hesabımın olması gerektiğini zannediyordum ama öyle değilmiş. (bu yüzden Microsoft hesabımı sildim.) Herkese iyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı