OneDrive silme işlemi sonrası masaüstü kısayolu devre dışı kalıyor

Mevcut desktop sarı ikonla gözüken. Değiştirebilirsek çok iyi olur gerçekten.
O halde şimdi o konumda yeni bir klasör oluştur ve ismini Masaüstü veya istediğin bir şey yap. Sonra bu yeni klasörün, özellikler > özelleştir sayfasından simgesini masaüstü ikonu olarak değiştir. Sonra mevcut masaüstü klasöründeki dosyaları yeni klasöre aktar.

Sırada yeni masaüstünü aktifleştirmek için Win+R veya Windows aramasına "regedit" yaz ve oraya gir. Orada "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders" dosyasına git. Burada "Desktop" isimli bir kayıt var, ona çift tıkla ve değer verisinde yazan konumu, yeni oluşturduğun masaüstü dosyasının konumu ile değiştir. Gördüğüm kadarıyla normalde "%USERPROFILE%\Desktop" yazıyor olması lazım, sadece son kısmı yeni klasörün ismi ile değiştirebilirsin (klasör başka bir konumda değilse). Son olarak oturumu kapat ve tekrar açtığında yeni masaüstü klasörün aktif olması lazım.

Mevcut kullanıcı hesabımın bulunduğu konuma yeni bir dosya oluşturdum. Söylediğin ikon özelleştirmesini yaptım ve türkçe ismiyle açtığım klasöre mevcut masaüstü uygulamalarımı aktardım. Eski klasörü sildim ve yenisinin ismini desktop olarak güncelledim. Sorun çözüldü teşekkürler.

1733058898059.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı