Çözüldü Online bir oyun açınca internet yavaşlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheSerdar27

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sorun başlıkta belirttiğim gibi internet hızım Online bir oyun açınca aşırı yavaşlıyor.
Örnek vermek gerekirse League of Legends'ı açtığım zaman daha lobiye bile girmeden internetimin hızı neredeyse 50 kat düşüyor, hatta 0'ı gördüğü oluyor. Bunun sebebini çok araştırdım ancak hala tam nedeni nedir bulamadım. Bir forumda oyun modunu kapatın çünkü tüm veri alışverişi oyuna aktarılıyor gibi bir şey yazmışlardı ancak oyundaki internet hızım da düşüyor. CMD açıp bir şeyler yazdığımız bir çözüm de denedim olmadı. Hatta ek bir bilgi olarak söyleyeyim normalde internet hızı yine düşüktü oyun oynarken ama yine de ping en fazla 8 Ms'i gösterirdi. Modemi resetledikten sonra ping 110 ms gösteriyor. İnternet sağlayıcımdan teknik destek de istedim ancak yardımcı olamadılar en azından sorunu kendim halledeyim, rahat rahat oyun bile oynayamıyorum.
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Boşta hız testi değerleri:

1736590222351.png

Oyun açınca hız testi değerleri:

1736589933119.png

Dosya Ekleri

• 1736587082789.png
    1736587082789.png
    17,1 KB · Görüntüleme: 23
  • 1736587257836.png
    1736587257836.png
    16,1 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba sorun başlıkta belirttiğim gibi internet hızım Online bir oyun açınca aşırı yavaşlıyor.
Örnek vermek gerekirse League of Legends'ı açtığım zaman daha lobiye bile girmeden internetimin hızı neredeyse 50 kat düşüyor, hatta 0'ı gördüğü oluyor. Bunun sebebini çok araştırdım ancak hala tam nedeni nedir bulamadım. Bir forumda oyun modunu kapatın çünkü tüm veri alışverişi oyuna aktarılıyor gibi bir şey yazmışlardı ancak oyundaki internet hızım da düşüyor. CMD açıp bir şeyler yazdığımız bir çözüm de denedim olmadı. Hatta ek bir bilgi olarak söyleyeyim normalde internet hızı yine düşüktü oyun oynarken ama yine de ping en fazla 8 Ms'i gösterirdi. Modemi resetledikten sonra ping 110 ms gösteriyor. İnternet sağlayıcımdan teknik destek de istedim ancak yardımcı olamadılar en azından sorunu kendim halledeyim, rahat rahat oyun bile oynayamıyorum.

Eki Görüntüle 2393808

Eki Görüntüle 2393803

Wi-Fi kullaniyorsaniz Ethernet geçmeniz lazım Ethernet aldım geçen 1000 msten 15 ms sabit oldu
30 metre aldım 80 TL'ydi.
5 metre 20 TL'ydi
Aldım rahatım şu an aynı sorun bende de vardi.

Eki Görüntüle 2393808

Eki Görüntüle 2393803

Wi-Fi kullaniyorsaniz Ethernet geçmeniz lazım Ethernet aldım geçen 1000 msten 15 ms sabit oldu
30 metre aldım 80 TL'ydi.
5 metre 20 TL'ydi
Aldım rahatım şu an aynı sorun bende de vardi.

Çözüm
Fiyatı önemli değil hocam. Sağlam olsun yeter.
Bu attigimi alabilirsin Cat 5 ama iş görür(benimki Cat 5, Cat 6 ile hiç fark yok neredeyse) modemle aranda ne kadar fark var
5 metreside 35 lira

Fiyatı önemli değil hocam. Sağlam olsun yeter.

Sakın 15 metre falan alma arası çok uzak değilse PC ile modem.
Ben 20 metre aldım 5 metre yeter mis aslında gittim 50 TL daha fazla verdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı