Online oyunlarda ping artışı

temuge

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime B550M-K
Ryzen 5 5600
Rx 6650 xt
Corsair Vengeance RGB RS 3200 Mhz 16X2
WD 1TB SN570
DeepCool CG540 650W
Meslek
Öğrenci
Normalde İstanbul sunucusu olan sunucularda 6 ping alırım ama yakınlarda yayın açmaya başladım ve bu ping değeri maksimum 35 oluyor ama sanırsınız 100-200 ping ile oynuyormuşum gibi hareketleri yavaş algılıyor. Almanya sunucularında 40 ping alıyorum. Yayın açmadığım vakitlerde ve orada çok güzel bir şekilde oyunumu oynayabiliyorum. Hareketlerimi anında algılıyor.
İnternet hız testim bu şekilde.
Yayını açtığım uygulamalar: Prism Studio, Streamlabs OBS, OBS.
Yayını açtığım ayarlar: 1080p 60 FPS.
Video encoder: AMD hw h. 265.
Rate Control: CBR.
Bitrate: 6000.
Keyframe interval: 2
Preset: Quality.
IP kısmı da bu şekilde.
Kullandığım modem:

1706555540362.png

Dosya Ekleri

• 1706555389491.png
    1706555389491.png
    18,2 KB · Görüntüleme: 29
SNR margin düşük ve hat zayıflaması upload için sınırda. Yoğun saatlerde paket kaybı yaşıyor olabilirsiniz.

Bu takılmalar oluyorken "Hatalar" yazan sayı artıyor mu bakın.

Deneme amaçlı bir yayın açtım ve hatalar yazan yer değişmedi yaklaşık 10 dakika boyunca test ettim
Snr Margin nedir bu değeri nasıl yükseltebilirim?

SNR margin, bir nevi hattın ne kadar sağlıklı olduğunu ve ne kadar az kopma ihtimali olduğunu gösterir. En az 10 olması makul, 15 ve üstü iyi değerler olur.
Hat zayıflaması da ne kadar 0'a yakınsa o kadar iyi. Sizinki biraz yüksek, bu da kopmalara ve CRC yani paket kaybına sebep oluyor olabilir.
Bu değerleri daha iyi hale getirmek için hattınızdaki "Maximum Veri Oranı" yani altyapınızın aldığı bütün interneti servis sağlayıcınızdan talep etmemektir. Servis sağlayıcınızla görüşüp download ve upload hızınızı %10-15 civarı düşürmenizi öneririm.
Umarım ki karşınıza bilgili bir temsilci çıkar yoksa derdinizi anlamaları biraz geç oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı