Onlyfans'a erişim engeli getirildi

İyi olmuş. Bu uygulama üzerinden milyonlarca dolar kara para aklanıyordu. Sadece bununla da kalmıyor saçmasapan şeyler yapıyorlardı. Kimsenin namusu benim umurumda degil olamaz da ama isin diğer yasal olmayan tarafına bakınca ne kadar kara bir uygulama olduğunu anlarsınız.
 
Dezenformasyon yasası, 16 yaşındaki çocuğun hapse atılması, OnlyFans'ın kapatılması, eşcinselleri de hedef alan anayasa değişikliği. Yavaş yavaş nereye sürüldüğümüzün farkında mısınız? Bu vesileyle muhalefetin yine ve yine ne kadar işlevsiz olduğunu da görüyoruz.
 
Kapatma olayı zaten ahlaki değildir, herhangi bir çıkar sağlayamamışlardır ondan kapatmışlardır bunlar. Bunlara ordan para gelseydi ellemezlerdi. Yoksa bunlar ne anlardan ahlaktan, etiklikten falan. 6 yaşındaki çocuğu ismailağa cemaatinde evlendiğini 2 yıl bildikleri halde hiçbir şey yapmamışlar neden çünkü cemaat bunları destekliyordu. Ne zaman ki olay günyüzüne çıktı o zaman müdehale ettiler.
 
Hiçbir özelliği olmayan 50 IQ altındaki embesillerin, yine hiçbir şey yapmadan bu şekilde ciddi paralar kazandıkları bir dünya ne kadar saçma. Tanrı insanı bunun için yaratmış olamaz diye düşünüyorum, evrenin başka bir yerinden daha gelişmiş bir medeniyet gelsin de bizi kurtarsın ya da yok etsin.
 
Ben değil diyorum işte. Alenenliği yoktur onlyfansın. Aksine de mantıklı bir şey söylemediniz.
Teşhirciliğin tanımını araştırın derim ayrıca, onlyfans kesinlikle teşhircilik yapılan bir platform değildir.



Kapatıldığı filan yok.


Şunu idrak edemiyorsunuz, erişimi kısıtlayan zihniyet ile senin bacının, kızının okumamasını isteyen zihniyet aynı. Örnekler çoğaltılır.
Dostum senin için hocama sordum soruyu ve adam onlyfans olduğunu anlayıp yanıtladı birebir aktarıyorum cümlesini

Ben:
Ceza kanununu incelerken aklıma madde
225'in kapsamı hakkında bir soru takıldı size sormak istedim.
225'e göre "alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan.."
Buradaki alenilik, internet platformlarında site yaş kısıtlamalı olsun
veya olmasın yapılan teşhircilik veya cinsel yayınları kapsamakta
mıdır?

Hoca:
Günaydın,

TCK sistematiğinde "aleniyet" genel olarak "gerçekleştiği koşullar itibarıyla fiilin belirli olmayan ve birden fazla kişiler tarafından algılanabilir" olmasıdır. Bu bağlamda pek tabii ki aleniyet, internet platformlarında da gerçekleşmiş sayılacaktır.

Ancak son zamanlardaki erişimin engellenmesi kararlarını daha ziyade 5651 sayılı Kanun m. 8/1-a(5) kapsamında değerlendirmek gerekir. Yani daha ziyade müstehcenlik suçu.

İyi günler dilerim.


İlgili kanunu inceledim ve evet internette müstehcen içerik üretmek kanun kapsamına girmektedir. Ceza kanununda düzenlenmemiş çünkü hapis veya adli para cezası verilmiyor erişim engeli getiriliyor
 

Yeni konular

Geri
Yukarı