Hocam benzer sorunu ben de VDSL'den fibere geçtiğimde yaşamıştım. Ama benimki hiç IP alamama problemi değildi. İlk kurulumda her şey gayet normaldi. Birkaç gün sonra tam da bahsettiğiniz gibi routerda internet ışığı kırmızı yanmaya başlamıştı. "Noluyor ya fiberde kopma sorunu olur mu hiç" diye düşünerek aç kapa yaptım. Bir süreliğine düzeldi. Ama gelin görün ki aynı problem birkaç gün sonra tekrarlandı. Yine aynısını denedim yine çözüldü. Ama bu sefer iyice sinirim bozuldu tabii. Arıza kaydı açtırdım. Bu sorun 2 hafta boyunca devam etti. Sonra ne olduysa düzeldi.
Yani sorunun ne olduğunu anlayamadım. Neredeyse 1 yıl olacak hiç kopma yaşamadım.
Şunu da ekleyeyim hocam:
Ben fibere geçtikten bir süre sonra yan daire de fibere geçti. Birkaç gün sonra kadın kapımızı çaldı ve internetin koptuğunu söyledi. Anlattığına göre benim sorunun aynısı. "Küçük cihazdaki ışıklarda sorun yok büyük cihazda internet ışığı kırmızı yanıyor" diye belirtti. Kuruluma gelen Ahmet abiyi tanıdığımı bildiği için numarasını istemek için kapımı çalmış.
Her neyse ben numarayı verdim, sonra ne oldu bilmiyorum.
Yani demem o ki yeni kurulan fiberde sorun olabiliyor sanırım. Niye böyle oluyor bilemiyorum. Benim başıma ve komşumun başına geldi diye "kesinlikle yeni kurulan fiberde sorun olur" demiyorum. Belki tesadüfi denk gelmiştir. Vardır bir sebebi hikmeti.
Sayın Ulunay hocam ne söyler bilemem.
Son olarak şunları söylemek isterim:
Evet APC girişli bir ONT'ye UPC konnektör takmak uygun değil. Çünkü birinin ucu yuvarlatılmış vaziyette diğeri eğiktir:
Eki Görüntüle 1556582
Hatta başka bir forumda da APC girişli ONT'sine UPC konnektör takılan bir arkadaş vardı ama o böyle bir sorun yaşamamıştı. Arıza kaydı açarak, gerekli yerlerle görüşerek bayağı bir uğraş sonucu düzelttirmişti. Ama o arkadaş öyle olmasını istediği için uğraşmıştı, herhangi bir problemi yoktu yani.
Eğer konnektör sebepli bir problem olsaydı o arkadaş da aynı sorunu yaşardı diye düşünüyorum.
Eğer problemin kaynağını öğrenebilirseniz buraya da yazıp beni aydınlatabilir misiniz rica etsem?