İnceleme Opel Frontera Elektrik

Merhaba,

Geçenlerde Yeni Opel Frontera Elektrik’i kullanma fırsatım oldu. Öncelikle şunu söyleyeyim, B SUV’lara göre gerçekten büyük bir araç. Diz mesafesi çok geniş ve bu konforu hemen hissediyorsunuz.

Tasarımı modern, dış görünüşü hoş. İç mekan geniş, ancak bazı yerlerde plastik malzemeler biraz sert hissettiriyor. Bagaj hacmi ise 470 litre; B SUV için beklentimin üstündeydi. Arka koltuklar yatırıldığında bu hacim 1600 litreye çıkıyor, uzun yol eşyalarını rahatça koyabiliyorsunuz.

Performans olarak 113 beygirlik elektrik motoru var. Elektrikli tork iyi, şehir içi hızlanmalar tatmin edici ancak yüksek hızda – 140 km/s – hız limitleyici devreye giriyor. Basmayı sevenler için bu araç uygun değil. Menzil olarak şehir içi kullanım için 305 km fena değil, ama şehirlerarası biraz sınırlandırabilir.

Teknoloji açısından 10 inç dokunmatik ekran, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto bulunuyor. Ayrıca ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı ön koltuklar ve vegan deri direksiyon simidi gibi detaylar var. Intelli-Seat teknolojisiyle koltuklar oldukça rahat ve destekleyici. Arka koltuklarda Type-C şarj girişleri yolcular için büyük kolaylık sağlıyor. Ekran dokunmatiği ve görüntü kalitesi biraz daha iyi olabilirmiş diye düşünüyorum.

Şarj konusu pratik. Hızlı şarj ile %20’den %80’e dolum yaklaşık 26 dakika sürüyor. Ev tipi 11 kW şarj cihazı da mevcut, bu da günlük kullanımı rahat kılıyor. Rejeneratif fren sistemi sayesinde enerji geri kazanımı oluyor, bu da menzili artırıyor.

Özetle, şehir içi kullanıma uygun, çevreci ve konforlu bir elektrikli SUV arıyorsanız Opel Frontera Elektrik iyi bir seçenek. İç malzeme kalitesi ve ekran dokunmatiğinde küçük eksiklikler olsa da, genel performansı ve donanımı başarılı.

Fiyatı ise yaklaşık 1 milyon 380 bin TL civarında. Yüksek gibi görünebilir, ben de şaşırdım açıkçası. Yerine alınabilecek başka araçlar var elbette ama şehir içi elektrikli bir B SUV için bence en iyilerden biri.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı