Open Sea satılan NFT'lerde vergilendirme var mı?

arda hocat

Hectopat
Merhabalar. Geçen gün meta mask üzerinden cüzdan oluşturarak open sea ya üye oldum. Kendi yapmış olduğum pixel art olan görsellerim var bunları nft olarak yüklemek istiyorum. En azından bunu da yaptım demek istediğim için bu olaylara girme kararı aldım. Nftleri yükleyebilirsem 1-5 dolar arası koyarım satılır mı satılmaz mı bilemiyorum eğitim videoları izliyorum şu anda internetten. Bu eğitim videolarında öğrenemediğim bir şey oldu bunu size sormak istiyorum. Çok umudum yok ama diyelim ki tanesini 1 dolara yüklediğim NFT'lerimden 10 adet sattım bu 10 dolar eder bu da yaklaşık 150TL ediyor. Benim bu kazancım vergilendiriliyor mu vergilendiriliyorsa da bu vergiyi nasıl ödeyebilirim? Malum ülkemizde yapılan en ufak kazançtan bile tonlarca vergi alınıyor vergiyi ödemek te bizim vatandaş olarak mecburi sorumluluğumuz sadece vergilerin zamanında ödenmeyip faizi ile evime gelmesinden korkuyorum. NFT'lerin satılacağını çok sanmıyorum ama kaybedecek bir şeyim de yok hobi olarak boş vakitlerimde ilgilenmek istiyorum. Sadece satılırsa diye soruyorum yardımcı olursanız sevinirim.

anladım bundan bir ay öncesinde polygon ağını kullanarak ücretsiz satma olayları vardı şuanda bu olay mevcut mu acaba yoksa sadece etherium ağını kullanarak ücret ödeyerek mi satabiliriz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı