HyperX Fury 3D 240GB diskimin içine macOS kurdum, daha sonrasında Technopat Sosyal'in sayfasından OpenCore Configurator 2.64.0.1 indirip açtım ama kurulum yaptığım (macOS'u kurduğum) disk EFI partitions kısmında çıkmadı. Bu konuda yanlış olan neydi veya bu sorunu nasıl çözerim?
Hocam 3 GB ayrımanıza gerek yoktu, her neyse sonradan değiştirirsiniz istiyorsanız. Windows'ta CMD'yi açıp aşağıdakileri sırayla girin.
Kod:
diskpart
list disk
sel disk X (X yerine o 3 GB'lik bölümün olduğu diskin numarası)
create part efi size=X (X yerine ne kadar MB ayırmak istiyorsanız o kadar yazın)
format fs=fat32 quick
exit
MacOS kendisi için bir EFI bölümü oluşturmaz, diskteki bütün bölümleri silip tek bir bölüme kurduysanız diskte bir EFI bölümü kalmamıştır, sizin 400-500 MB alan ayırıp onu EFI olarak ayarlamanız lazım.
MacOS kendisi için bir EFI bölümü oluşturmaz, diskteki bütün bölümleri silip tek bir bölüme kurduysanız diskte bir EFI bölümü kalmamıştır, sizin 400-500 MB alan ayırıp onu EFI olarak ayarlamanız lazım.
hocam tekrar denedim ama yine mount efi kısmında kurulum yaptığım (adı:yeni birim) disk çıkmadı. Disk1'deki gibi 3gb ayrılmamış alan bıraktım. Daha öncesinde bu 3 gb kısmı yeni basit birim olarak kurdum yine olmamıştı.
Hocam 3 GB ayrımanıza gerek yoktu, her neyse sonradan değiştirirsiniz istiyorsanız. Windows'ta CMD'yi açıp aşağıdakileri sırayla girin.
Kod:
diskpart
list disk
create part efi size=X (X yerine ne kadar MB ayırmak istiyorsanız o kadar yazın)
format fs=fat32 quick
exit
Kod:
diskpart
list disk
format fs=fat32 quick
exit