OpenCore Güncellemeli mı?

Despatch

Hectopat
Herkese merhaba,
OpenCore 0.5.7 sürümüne sahibim. 0.5.9 sürümü bile çıkmış ne gibi artıları var bilmiyorum ama güncelleştirme hakkında kendi siteleri dışında bir kaynak yok. Açıkçası orayı çok da anlamadım, sistemimi bozmaktan çekindim. Bu konu hakkında bir rehber hazırlanabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazırlanabilir ama her güncellemede bazı değişiklikler oluyor, Clover gibi değil maalesef en azından şimdilik. Bu değişikler sürümden sürüme değişebildiği için kullanıcılar zor gelebiliyor.
Ayrıca biz her yeni sürüm çıktığında imajlarımızı yeni sürüm ile güncelliyoruz.

Hazırlanabilir ama her güncellemede bazı değişiklikler oluyor, Clover gibi değil maalesef en azından şimdilik. Bu değişikler sürümden sürüme değişebildiği için kullanıcılar zor gelebiliyor.
Ayrıca biz her yeni sürüm çıktığında imajlarımızı yeni sürüm ile güncelliyoruz.

Evet farkettim config.plist ayarları her sürümde değişiyor. Peki yeni imajlarınızı sistemi yeniden kurmadan openCore güncellemek için kullansak da olur mu? Bir sıkıntı teşkil edeceğini sanmıyorum ama işin uzmanından onay almak önemli.

Anladım, Youtube'da görmüştüm 0.6.0'ı.
Kurulu sistemde OpenCore 0.5.7'den 0.5.9'ya güncellemeyi nasıl yapabiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot ve EFI kısmı değimesi gerekiyor, çok basit bir işlem değil, çoğu kullanıcı sorun yaşar. Bununla ilgili bir rehber yapalım.

Katılıyorum. Örneğin; iMessage için birçok işlem yaptım. Yeni EFI'de bunlardan bir tanesini aktarmadığımda çalışmaz hale geliyor. Eğer stabilse çok gerek olmadığını gördüm ama yeni versiyonlarda performans konusunda bir artı varsa güncellemekte fayda var sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı