OpenCore ile macOS+Windows

gurkanyal

Kilopat
Katılım
6 Haziran 2018
Mesajlar
1.450
Çözümler
13
Hocam Windows kurduktan sonra OpenCore'yi göremiyorum artık. Windows'un EFI bölümü daha baskın oluyor nasıl çözebilirim? Clover'de add Boot options diye ekleyebiliyordum bunda o da yok?
 
BIOS > Boot sekmesinde UEFI OS gibi bir seçenek var mı?

Hayır hocam sadece Windows Boot Manager gözüküyor. USB belleğime OpenCore kurup MacOS'a Boot edip EFI klasöründe "Microsoft" klasörünü değiştirip anca geçiş yapabiliyordum bu çok yorucu bir süreç. Görsel bir arayüz olmadığı için de bir şeyler de yapamıyorum.
 
Rehberi uyguladın mı macOS yüklü iken?
 
Özür dilerim bildirimi görememişim tesadüfen gezinirken farkettim. macOS kurulu üstüne Windows kurunca, Windows'un EFI klasörü macOS'un üzerine biniyor önceliği o alıyor. Sadece 1 tane sabit diskim olduğundan yapamıyorum. OpenCore smbios'u emüle ettiğinden bootcamp'i dene dediler hata aldım. Nasıl kuruyorum şöyle anlatayım:

-macOS kurulumunu tamamladım
-Cihazımla çalıştığını bildiğim efi klasörünü kopyaladım bu sayede sistem tamamen kullanışlı hale geldi.
-Sıra windows kurmaya geldi (macOS kurarken 2 partition apfs olarak biçimlendirildi 1.sine macOS 2.'sine Windows kurarken kurulumda diski görüp silip yeni disk oluşturuyorum)
-Windows kurulumu tamamlandı kendini yeniden başlattı ve opencore boot seçeneği yok oldu.
 
@claus hocam hasleo easy UEFI ile OpenCore'yi BIOS'a tanıttım hem Windows hem macOS gözüküyor ama Windows'a OpenCore ile Boot edemiyorum.

"Failed to start image" diye hata alıyorum ne yapmalı?
 
@claus hocam hasleo easy UEFI ile OpenCore'yi BIOS'a tanıttım hem Windows hem macOS gözüküyor ama Windows'a OpenCore ile Boot edemiyorum.

"Failed to start image" diye hata alıyorum ne yapmalı?
Windows üzerinde önemli bir verin var mı? Boot Camp ile tekrardan dene windows kurulumunu.
 
Windows üzerinde önemli bir verin var mı? Boot camp ile tekrardan dene Windows kurulumunu.

Windows üzerinde önemli bir şey yok. OpenCore'yi güncelledim artık hata vermiyor ama Windows logosu 2-3 saniye görünüp kayboluyor.
Bootcamp çok denedim. Aşağıdaki gibi hata alıyorum sebebini de bilemiyorum.

Screen Shot 2020-11-04 at 20.58.04.png
 

Geri
Yukarı