OpenCore ile SATA SSD'ye kurulum yapmak

"-wegnoegpu" yazısına boşluk bırakarak "vsmcgen=1" komutunu ekleyebilirsiniz büyük ihtimalle. O yazıyı koyduktan sonra bir daha kuruluma girmeyi deneyin.
Dediğin şekilde yaptım ancak yine hata aldım. Fast Boot'u kapattım yine aynı. BIOS ayarları zaten aynı.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2021-09-05 at 20.06.38.jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-05 at 20.06.38.jpeg
    304,1 KB · Görüntüleme: 40
Dediğin şekilde yaptım ancak yine hata aldım. Fast Boot'u kapattım yine aynı. BIOS ayarları zaten aynı.
Hocam o zaman benim pek bir fikrim yok ama sanki ekran kartı ile boğuşuyor gibi. GTX 1650 desteklenmediği için büyük ihtimalle o sorun yaratıyor. Bu sorunu çözmek için @Yiğit Gençer büyük ihtimalle daha iyi bir şekilde yardım edecektir.
 
Son düzenleme:
Config dosyası hasar görmüş gibi, tekrardan imajı USB içine yazdırıp dener misiniz?
@Yiğit Gençer
Tekrardan USB belleği hazırladım. Bu sefer BalenaEtcher yerine Rufu kullandım. 10. Nesil işlemcim olduğu için Comet Lake config'ini ayarladım. Yukarıda bahsedilen vsmcgen=1 komutunu da ekledim. Hatanın görüntüsü ve config'i ekliyorum.

1631011557598.png
Config dosyası: config.plist
 
Çeşitli kaynaklardan bulduğum 2 adet EFI paylaşıyorum, kendi EFI klasörünü yedekleyerek deneyebilirsin.
MSI GL65 Leo - MSI GF63 Thin
İki Efi dosyasını da denedim. GL65 Leo olan bu şekilde hata veriyor :
1631017877027.png
vsmcgen=1 kodunu eklesem de aynı hata devam etti. GF63 Thin'de ise arayüz değişti. Apple logosunu gördüm bir süre yüklendi ve siyah ekranda Uyarı işareti aldım. Her işlem yapmadan önce NVRam sıfırlamayı unutmadım.
Bir Türlü ayarlayamadım bu efi dosyasını :(
 
tekrar dener misiniz, olmaması gerekir.
Sizleri de sürekli rahatsız etmek istemiyorum her yaptığım işleme dikkat etmeye çalışıyorum, kontrol ediyorum. Flashdaki dosyalara zarar vermiş olacağımı düşünüp @Yiğit Gençer 'in rehberindeki dosyayı tekrar Flasha yazdırdım. Stok EFI'yı yedekledim. GL65 Leo'nun EFI'sini attım ve içindeki config.plist'i sizin en son attığınız dosyayla değiştirdim. Ancak bu ekranda kalıyorum:
1631023865663.png
İki tane Windows kurulu diskim var o yüzden iki tane Windows gözüküyor. BIOS ayarlarım gönderiyi açtığımdaki ayarlarla aynı. UEFI With CSM ve CSM olmadan UEFI denedim sonuç değişmedi. Secure Boot kendiliğinden açılmış yine kapattım sonuç değişmedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı