OpenWrt gibi Firmware desteği olan modem/router önerisi

Mr.Maximillian

Femtopat
Daha fazla  
Türk Telekom'un verdiği eski modemden bıktım usandım artık +300 ms latency veriyor ve bende OpenWrt ya da benzer bir yazılım destekleyecek hem router hem de normal Wi-Fi gibi kullanabileceğim bir modem arayışına girdim. Maksimum 3000 TL'yi geçmeyecek şekilde bir cihar önerebilirseniz çok güzel olur.

Türk Telekom'un verdiği eski modemden bıktım usandım artık +300 ms latency veriyor ve bende OpenWrt ya da benzer bir yazılım destekleyecek hem router hem de normal Wi-Fi gibi kullanabileceğim bir modem arayışına girdim. Maksimum 3000 TL'yi geçmeyecek şekilde bir cihar önerebilirseniz çok güzel olur.

Merhaba. Altyapınız fiber mi DSL mi? Modem mi bakıyorsunuz yoksa Router da işinizi görür mü? Neden OpenWRT, Merlin veya KeeneticOS da işinizi görebilir belki?

Merhaba. Altyapınız fiber mi DSL mi? Modem mi bakıyorsunuz yoksa router da işinizi görür mü? Neden OpenWrt, merlin veya keeneticos da işinizi görebilir belki?

VDSL kullanıyorum şahsen modem daha iyi olur ama router a da hayır demem. Hem OpenWrt'ya da benzer sistem işimi görür diye yazmıştım ama evet fark etmez, Firmware olsun yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
VDSL kullanıyorum şahsen modem daha iyi olur ama router'a da hayır demem. hem OpenWRT yada benzer sistem işimi görür diye yazmıştım ama evet fark etmez, firmware olsun yeter
Modem konusunda OpenWRT kısır maalesef, pek destekli modem yok, bu yüzden tek cihaz olsun derseniz en iyi seçenek şu an için Keenetic modemler. Router konusunda da diğer arkadaşlar gayet güzel tavsiyeler verecektir zannımca.

Elindeki modemin kablosuz özelliğinden şikayetçiysen router alıp köprü modunda modeme bağlayıp routerı o şekilde kullanabilirsin modem böylece interneti routera taşır ve routerda gelen interneti yönetip yönlendirir.
çoğunlukla ethernet kullanıyorum ve 300 ms bufferbloat latency alıyorum bunu düzeltmek istiyorum ama wifi da arada gerekiyo telefona televizyona falan o yüzden bi modem router bakıyorum

Çoğunlukla Ethernet kullanıyorum ve 300 ms bufferbloat latency alıyorum bunu düzeltmek istiyorum ama Wi-Fi'da arada gerekiyor telefona televizyona falan o yüzden bir modem router bakıyorum.

Eğer modeminin DSL kısmından şikayetçi değilsen routera da kablolu bir şekilde bağlantı yapıp bu sorunu halledebilirsin bu bütçede alacağın modem benim attığım routerdan çok daha güçsüz olacaktır.

Eğer modeminin DSL kısmından şikayetçi değilsen routera da kablolu bir şekilde bağlantı yapıp bu sorunu halledebilirsin bu bütçede alacağın modem benim attığım routerdan çok daha güçsüz olacaktır.
işte bende tam olarak dsl den şikayetçiyim openwrt yada benzeri bi yazılım kurabilceğim bi cihaz mı almak daha mantıklı yoksa senin attığın cihaz benzeri bişey alsam bufferbloat sorunu olur mu

Technopat Haberler

Geri
Yukarı