PS4 için SSD önerisi

peacemaker48

Hectopat
PlayStation 4 depolama alanı dolduğu için SSD almak istiyorum, SATA mı oluyor bunlara? Aldığım SSD'yi kendim takabilir miyim? Tavsiye SSD var mı?

Dosya Ekleri

• Başlıksız.jpgdffdf.jpg
    Başlıksız.jpgdffdf.jpg
    39,9 KB · Görüntüleme: 6
Evet SATA oluyor. Kendiniz takabilirsiniz. Çok pahalı bir şey almanıza gerek yok kaç yıllık cihaz zaten. 1 TB SSD almak isterseniz 2500 TL'den başlıyor fiyatlar. 6500-7000 TL'lik bir cihaz için o fiyatta bir SSD almak ne kadar mantıklı tartışılır. Ucuz yollu bir şekilde depolama alanını artırmak isterseniz 500 TL'ye 256 GB'lık bir flash bellek alıp usb'ye takarsınız, ayarlardan depolama alanını genişlet dersiniz olur biter. Ama dikkat edin, 250 GB altında bir flash bellek ile yapamazsınız bu işlemi, en az 250 GB olmalı.

Evet SATA oluyor. Kendiniz takabilirsiniz. Çok pahalı bir şey almanıza gerek yok kaç yıllık cihaz zaten. 1 TB SSD almak isterseniz 2500 TL'den başlıyor fiyatlar. 6500-7000 TL'lik bir cihaz için o fiyatta bir SSD almak ne kadar mantıklı tartışılır. Ucuz yollu bir şekilde depolama alanını artırmak isterseniz 500 TL'ye 256 GB'lık bir flash bellek alıp USB'ye takarsınız, ayarlardan depolama alanını genişlet dersiniz olur biter. Ama dikkat edin, 250 GB altında bir flash bellek ile yapamazsınız bu işlemi, en az 250 GB olmalı.

500GB bir tane SATA SSD alıp kendim takayım o zaman, başka bir şeye dikkat etmem gerekiyor mu?

Oyunların yüklenme hızı haricinde çok bir artısı olmaz 500 GB SSD'nin. Bence en aşağı 1 TB alın ki değiştirdiğinize değsin.
başka bir şeye dikkat etmem gerekiyor mu?
No name SSDlerden, Sandisk SSD Plus'dan, Adata SU serisinden uzak durun. En mantıklısı üstte attığım Kioxia Exceria gibi görünüyor. Onun haricinde dediğim gibi USB bellek ile ucuz yollu kapasiteyi artırabilirsiniz.

Hocam gereksiz pahalı olduğu için USB bellek alın geçin dedim bende :) İlla ki 500 GB SSD istiyorsanız alttakilere bakabilirsiniz. Hi-Level iyi değil. Verbatim'i bilmiyorum. Crucial'ın 120 GB olanını uzun bir süre kullandım ve memnun kaldım ama 240 GB için o fiyat verilmez.

Hocam gereksiz pahalı olduğu için USB bellek alın geçin dedim bende :) illaki 500 GB SSD istiyorsanız alttakilere bakabilirsiniz. Hi-Level iyi değil. Verbatim'i bilmiyorum. Crucial'ın 120 GB olanını uzun bir süre kullandım ve memnun kaldım ama 240 GB için o fiyat verilmez.

Bana sadece depolama için lazım USB bellek de iyiymiş bilmiyordum, herhalde USB alırım gibi, cevaplar için sağ ol.

Rica ederim. PS4'e USB ile mi bağlayıp depolamayı genişleteceksiniz? HDD'yi değiştirmeyecek misiniz SSD alırsanız? Alttaki de tercih edilebilir bu arada alternatif olarak. Normalde bu fiyatlar verilmez de bu cihazlara siz düşünüyorsunuz diye diyorum.

Evet SATA oluyor. Kendiniz takabilirsiniz. Çok pahalı bir şey almanıza gerek yok kaç yıllık cihaz zaten. 1 TB SSD almak isterseniz 2500 TL'den başlıyor fiyatlar. 6500-7000 TL'lik bir cihaz için o fiyatta bir SSD almak ne kadar mantıklı tartışılır. Ucuz yollu bir şekilde depolama alanını artırmak isterseniz 500 TL'ye 256 GB'lık bir flash bellek alıp USB'ye takarsınız, ayarlardan depolama alanını genişlet dersiniz olur biter. Ama dikkat edin, 250 GB altında bir flash bellek ile yapamazsınız bu işlemi, en az 250 GB olmalı.

Yukarıda yazmışsın USB ile yapabilirsin diye, bende fazla ücret vermeden yaparım diye düşündüm ayrıca PS4 de 500GB takılı, SATA alırsam takmak için ikinci bir var mı yoksa tek bir yer var da onu çıkartıp daha yüksek bir SATA mı takmam lazım? Eğer böyleyse direk USB alırım.

Maalesef tek bir SATA disk yuvası var. 2 diski SATA ile bağlayamazsınız. Tek birisini bağlayabilirsiniz. Ancak USB çevirici ile disklerden birini taşınabilir HDD gibi ön USB'ye bağlayabilirsiniz.
Yukarıda yazmışsın USB ile yapabilirsin diye
Evet, USB ile genişletme yapabilirsiniz. Bizzat kendim de o şekilde kullanıyorum. Sandisk Ultra Flair 256 GB ile yapmıştım 7-8 ay önce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı