Opera Air inceleme

Merhabalar, biliyorsunuz ki yakın bir vakitte Opera yeni bir tarayıcı çıkardı. Normal tarayıcılara kıyasla biraz daha zihinsel ve fiziksel sağlığı rahatlatma amacı güden bu tarayıcı dikkatleri üzerine çekmekte.

Ben de bugün bu yazımda sizlere bu tarayıcıyı tanıtacağım ve eksikleriyle birlikte inceleyeceğim. Hadi başlayalım!

Tasarım;

1739459650595.png

Yukarıda belirtilen görsel Opera'nın kendi sitesinden alınmıştır.

Tasarımsal olarak açıkça belirtmek gerekir ki çoğu kullanıcının alışabileceği basit bir arayüzü modern bir hale getirmeye çalışmışlar. Şahsi fikrim olarak bunu başarmışlar. Fazla ortalığı karıştırmadan sadece ufak değişiklikler yaparak arayüz gayet hoş bir hal almış. Ana tasarımın yuvarlatılmış kenarları ve "yüzen" bir stilde bulunan kenar çubuğu, sekme çubuğu gibi şeylerini saymazsak Opera'nın tasarımının neredeyse aynısı.

Kullanışlılık ve özellik;

1739460080079.png
1739460099097.png

Yukarıda belirtilen görseller tarayıcı içerisinden alınmıştır.

Opera Air, zihin ve beden sağlığını ön planda tutmak için tarayıcı içerisinde çeşitli egzersizler ve farklı amaçlar için geliştirilmiş özel frekanslara sahip sesler bulundurmakta. Şahsen sesler işe yarıyor mu bilmiyorum ama en azından bir şey dinlemek hoşuma gidiyor. Egzersizler ise zaten klasik rahatlama hareketleri, yani işe yaramaktalar. Ayrıca ana ekranın alt kısmına motive edici veya ilham edici denebilecek çeşitli sözler yazmakta.

1739460574224.png

Bunların dışında sıradan Opera ile herhangi bir belirgin fark göze çatmıyor.

Sorunlar ve genel kapanış;

Sorunlardan bahsetmek gerekirse bazen animasyonlar tam olarak düzgün çalışmayabiliyorlar. Tarayıcı genel performans olarak normal bir deneyim yaşatıyor. Ne aşırı hızlı ne de yavaş. İleride yeni güncellemelerle bu hataların düzeltileceğini düşünmekteyim. Umarım diğer tarayıcı gibi (Opera Neon) güncelleme desteğini bu tarayıcı için sonlandırmazlar.

Evet, genel olarak tarayıcıyı sizlere tanıttım. Sizlerden de görüşlerinizi beklemekteyim. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler. İyi sosyaller!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı