Opera deneyimim

Bence şu an piyasada ki en hızlı tarayıcılar Chrome ile Edge. Brave ve Firefox'u kullanmadım. Performansını bilmiyorum.
Bir Firefox vaniyim ve diyorum ki Firefox daha yavas.
Ben hissetmiyorum gerci.
Su anda Benchmarklara gore her acidan tek kral Edge.
Son 5 sene icindeki en iyi Microsoft urunu.

Acik kaynak kodunun olayi serbestce dagitim degil o GPL'nin olayi.
Acik kaynak olursa isteyen istedigi gibi kodlari goruntuleyebilir bu sayede ve yazilimcilar bir programdan ne cikip cikmayacagini anlar.
Acik kaynak olup calisan tarayicilara ise Chrome, Vivaldi ve Opera ornek, bilgilerinizi biraz yenileyin.
Eklentilerim de acik kaynak, unutmadan soyleyeyim.
O (GPL) bir çeşidi. Ona bakarsanız EULA'da kullanabilir ki dağıtımdan kasıt yazılımın dağıtımı değil, bilgi dağıtımı. Ha siz diyorsanız URL üzerinden HTML veya türevleri artık ne kullanıyorsa (DOM ağacına girdikten sonra ne kadar önemliyse) kodları paylaşmasın da görseler de sorun değil onu bilemiyorum. Ayrıca açık kanyak olup değil, olmayıp çalışan tarayıcı var mı? Eklentiler zaten tamamen şahsi ama ben önemli bilgi tuttuğum bilgisayarda kullanmam. (Oldu olacak şahsi bilgisayarımızda günlük kullanım için GPL'li lynx kullanalım ama kodları kendimiz takip ederiz)

O (GPL) bir çeşidi. Ona bakarsanız EULA'da kullanabilir ki dağıtımdan kasıt yazılımın dağıtımı değil, bilgi dağıtımı. Ha siz diyorsanız URL üzerinden HTML veya türevleri artık ne kullanıyorsa (DOM ağacına girdikten sonra ne kadar önemliyse) kodları paylaşmasın da görseler de sorun değil onu bilemiyorum. Ayrıca açık kanyak olup değil, olmayıp çalışan tarayıcı var mı? Eklentiler zaten tamamen şahsi ama ben önemli bilgi tuttuğum bilgisayarda kullanmam. (Oldu olacak şahsi bilgisayarımızda günlük kullanım için GPL'li lynx kullanalım ama kodları kendimiz takip ederiz)
Hocam acik kaynak olmayan tarayici istediginiz olsun ben siralayim.
Internet Explorerin butun surumleri, Chrome, OperaN Vivaldi ohoo. Siz bunlarin kaynak kodunu edinebiliyor musunuz?
GPL'yi ornek yazdim.
Acik kaynak eklentiler de ayni sekilde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı