unnamedington
Megapat
- Makaleler
- 27
Hangi kaynaklardan baktığına bağlıdır. Hiçbir ücretsiz Vpn yazılımı güvenlik ve gizlilik adına bir hizmet de sunmaz zaten. Veri satışını Google'da yapabilir. Hatta başka firmalardan da verilerimizi geri alabilir. Bu yüzden dolayı verilerine daha iyi bir şekilde koruyan şirketlere güvenmen gerekir. Fakat Amerika ve Çin hükümetinin gizlilik politikası bir değildir. Çin hükümeti bünyesinde bulundurduğu şirketlerin sahip olduğu verilere istediği zaman sahip olabiliyor. Devlet yapısı diğer ülkelerden farklı olduğu için halk buna bir şey diyemiyor. Bu yüzden dolayı senin Çin'e giden verin Amerika'ya giden veriden daha tehlikelidir. Ülkelerin gizlilik politikalarını da araştırmanı isterim.Tek bir sitenin yorumuyla olmaz. Başka sitelerden de araştırdım ben aşırı sakıncalı bir olayını görmedim. Sadece VPN'i gizlilik odaklı değil diyorlar çoğunlukla. Bütün bilindik VPN markalarının ücretsiz versiyonları da tam gizlilikte sağlamıyor ki. Veri satışını Google'da yapıyor bana kalırsa. Yapmayan mı kaldı kimseye güvenmemek lazım.
Bu kimin internette nasıl bir önlem alarak gezdiğine bağlıdır.Efendi efendi internette dolaştıktan sonra hiçbir şey olmaz.
Microsoft'un veri koruma politikası Google'ın kendi politikasından daha iyi olduğunu düşünüyorum. Eklentisiz bir şekilde de kullanarak gizliliğinizi tehlikeye atmayabilirsiniz.Sanaldan alışveriş yaparken eklentisiz tarayıcılarla yapıyorum. Edge'den mesela.
Brave'e geçmekten zarar gelmeyecektir. İsteğine bağlı olarak deneyebilirsin. Eğer herhangi bir sorun olursa ilgili konudan bizimle paylaşabilirsin.Benim de kafama şüphe düştü. Sizce Brave mi geçsem?
Brave İnternet Tarayıcısı - Technopat Sosyal brave internet tarayıcısını uzun zamandır kullanıyorum. En dikkat çeken özelliği, reklam izledikçe size kripto para kazandırması olabilir. Bugün gelen güncellemesi ile birlikte, artık ülkemiz için de BAT kazanma açıldı. O yüzden size kabaca bu tarayıcı özelliklerini ve kripto para kazanma...
Hangi konuda ağırlık hissettiriyor? Hız ya da kişiselleştirme alanında mı?Brave o kadar hoşuma gitmedi benim. Ağır sanki biraz.Hesabı senkronizede yapılmıyor anladığım kadarıyla.
Brave sync ile hem bilgisayardaki hem de telefonunuzdaki verileri eşitleyebiliyorsunuz. Bu özelliği kararlı sürümden kaldırmışlardı. Fakat gelişmiş ayarlardan açabilrisiniz.Hesabı senkronizede yapılmıyor anladığım kadarıyla.
Bu yüzden dolayı kişisel verilerimiz ile başka yerlerde sahte hesap açılma olasılığı olabilir.Opera konusunda kafam karışıktı. Bizim adımıza bilenmedik yerlere üye falan mı yapabilme ihtimalleri. Alibaba yapmış mesela. Okuduğum yazı pek hoşuma gitmedi.
Saf ve güvenli tarayıcıdan kastınız nedir? İlk önce bu konu hakkında ne düşündüğünüzü öğrenmem gerekir. Opera'nın Vpn hizmeti de bir eklenti olduğu için güvenlik sistemi pek mümkün olamıyor gibi. Fakat güvenlik ve gizlilik adına yapılmış eklentiler de bulunuyor.Güvenlilik konusunda öneriniz? Saf güvenli bir tarayıcı mı kullanmalı? Yoksa eklentiler ile kişisel güvenlik sistemini oluşturmak mı?
Maalesef bu düşünceleri savunan kişiler, kendi kişisel bilgilerini pek umursamıyorlar. Sanki benim verimi CIA, KGB ya da FBI alırsa ne yapacak diye düşünüyor. Bundan dolayı hala daha verilerini kaptırmaya devam ediyor.Şimdi millet sizin verinizi ne yapsın diyen vatandaşlara; artık olay öyle değil.
Zilyon çeşit site, banka hesap bilgileri, kişisel sosyal medya hesap şifreleri artık tarayıcı sunucularında saklı. Ve kendi bünyesinde kayıtlı. Basit bir sosyal medya hesabı güme gitse başımıza artık gelmeyen kalmaz. Devir o devir.
Normalde Opera tarayıcısı Norveç'te geliştirilirken sosyal medya özellikleri bulunmuyordu. Çoğu yeni özellik Çin'e satılmasının ardından geliştirildi.Dünden beri opera ya bakıyorum da körmüşüm. Her yanı özellik dolu. Sosyal medya dahili istemcisi ve haber kaynakları. Tıkladığımız her bir bit veri para.
Vivaldi veya Brave deneyebilirsiniz. Herhangi bir eklenti eklemenize gerek kalmıyor. Sadece Vpn hizmeti sunmuyorlar. Fakat Vpn hizmetleri kullanıcıların nereye girdiklerinin kaydını tuttuğu için pek güvenli gözükmüyor.Hani eklenti kurmadan kendi dahili sistemi içinde güvenli diyebileceğimiz tarayıcıdan kastım.
Şu zamanda yazılır mı pek bilemedim. Çok uğraştırıcı olur.Oturup C öğrenip kendi tarayıcımı yapasım geldi resmen.