@TylerDurdenAynıBen hocam neden üzgün attınız gerçekten öyle aynı eklentiler kurulu Edge 600 MB RAM tüketiyor Opera GX ise 650-700 MB civarlarında oluyor.
Cevaplarınızı inceledim muhtemelen uzantılardan dolayıdır çok uzantı kullanıyorum ama hepsi de işime yarayan şeyler speedtest gibi basit şeyleri silerim artık.
Tarayıcı değiştirme konusunda ise bağlam dediği muhabbeti çok kullanıyorum o yüzden değiştirmeyi düşünmüyorum veri satılması gibi durumlar da çok önemli değil tarayıcıda asla parola saklamam girdiğim siteleri bilmesi de çok önemli sayılmaz reklam engelleyici kullanıyorum.
Kanıtlamaya gerek yok, kapalı kaynak + Çinli şirket.
Vivaldi bu yüzden kuruldu zaten, Opera developerları bu işin içinde olmak istemedi.
Kullanmaya devam edebilirsin.
Kanıtlamaya gerek yok, kapalı kaynak + Çinli şirket.
Vivaldi bu yüzden kuruldu zaten, Opera developerları bu işin içinde olmak istemedi.
Kullanmaya devam edebilirsin.
Ben Opera kullanmıyorum her tarayıcı verinizi çalıyor diğer tarayıcıların gizlilik politikalarını ve kullanım şartlarını okuyabilirsiniz hepsi verinizi satıyor isterseniz kendi tarayıcınızı yapın bu sefer de telefonunuzda ki uygulamalar siteler falan verinizi çalacak takılmaya gerek yok.
Ben Opera kullanmıyorum her tarayıcı verinizi çalıyor diğer tarayıcıların gizlilik politikalarını ve kullanım şartlarını okuyabilirsiniz hepsi verinizi satıyor isterseniz kendi tarayıcınızı yapın bu sefer de telefonunuzda ki uygulamalar siteler falan verinizi çalacak takılmaya gerek yok.
Telefonunuzda ki uygulamalar, girdiğiniz siteler, şu anda telefonunuzda yüklü olan Android, bilgisayarınızda kurulu olan Windows, Discord hatta Discord spyware derecesinde her yaptığınızı satıyor bunu ben söylemiyorum kendi gizlilik politikası diyor. Hepsi verinizi satıyor Brave'de satıyor bu arada bu adamlar babanızın hayrına mı tarayıcı yapıyor sanıyorsunuz?
Bitwarden'i kullanmadığın zamanlar devre dışı bırakabilirsin. Ama Opera'nın bellek tüketimi istikrarlı değil. Şiştiği zaman kendini temizleyemiyor. Ayrıca sen bazı işlevleri kapatsan bile arka planda çalışmaya devam ediyor. Kendi içinde sunduğu 3-4 tane daha farklı işlem var. Tarayıcı görev yöneticisinden takip edebilirsin. Bellek tüketimi düşük tarayıcı arıyorsan şu an Edge, Chrome ve Slimjet dışında iyi bir alternatifin yok.
Tarayıcı konularında yardım etmek için bilgisayarda tutuyorum. Çoğu ayarını kullanmadığım için kapattım. Resimde gördüğün gibi diğer tarayıcılara göre varsayılan olarka çok işlemi ve kaynak tüketimi var.
Opera takıntınız varsa varsayılan Opera ya da Vivaldi kullanın diye sürekli söylüyorum.
Opera kullananlar için tavsiye ettiğim ayarlar ve uzantıları paylaşacağım. Şahsen kırmızı ile işaretlediklerimi kesinlikle yapmanızı öneririm. Diğer ayarlar tamamen size kalmış. Ayarlar ile ilgili görselleri, konu sayfası hızlı yüklensin diye Sürprizbozan içine aldım. Opera'yı uzun süredir...