Opera GX kullanılır mı?

Tuncay Kantarcı

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2020
Mesajlar
4.092
Çözümler
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
FBI ajanı
Bilgisayarım da Opera GX tarayıcısını kullanmayı düşünüyorum. Kullanılır mı? Bazı kullanıcılar verileri paylaştığını, açığa çıkarttığını söylüyorlar.

7BB370F5-429A-4CEA-812E-FEDA3F1FBFF1.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Veri paylaşımı hakkında bir bilgim yok fakat gerek RAM gerek internet ayarlamaları olsun çok kullanışlıdır tavsiye ederim.
 
Veri paylaşımı hakkında bir bilgim yok fakat gerek RAM gerek internet ayarlamaları olsun çok kullanışlıdır tavsiye ederim.
RAM kullanımında başarılı değil. Sadece yan çubuğa RAM ayarlaması gibi saçma bir şey koymuş. Psikolojik olarak insanı az RAM harcıyor diye düşündürüyor. Yok öyle bir şey daha fazla RAM harcıyor.

Kısıtlama minimum 1gb koymuş, zaten ben o RAM'i bütün sayfalar açıkken Chrome'da harcamıyorum. Saçmalığın daniskası.

1654771871733.png


Bakın, 1gb sınır koysa ne yarar? Tarayıcının hızını azaltır sadece.

@NowesT1925
1654772895095.png


Sizin için indirdim. Minimum 1gb ram sınırı var. Görüyorsunuz. Boşta harcadığı RAM miktarı iyi fakat bunun iyi bir şey olduğunu sanmayın. Diğer tarayıcılara göre daha hantaldır bu. Daha yavaş çalışır.

Opera'yı 6 ay boyunca kullandım. Bunların hepsini kullanan birisi olarak söylüyorum. Opera'yı silip Brave'ye geçince ne kadar büyük bir rahatlık yaşadım anlatamam. Daha sonra da Edge kullanmaya başladım.

1654773167436.png


Açtığım sayfalar Youtube, Technopat ve boş bir sayfa.

Aynı sayfaları açtıktan sonra Edge ile arasındaki RAM farkı. RAM olarak çok performanslı değil mi? Ayrıca Edge'de eklentiler de mevcut. Opera'yı yalın haliyle test ettim.

Yani aynı sayfalar açıkken CPU kullanımı olarak Opera daha fazla CPU kullanıyor. Ayrıca RAM kullanımında aynı sayfalar açıkken ortalama 200mb daha fazla RAM harcıyor. Özellikler bakımından da Edge daha verimlidir.

Bunları umursamıyorsanız bile bilgilerinizin Opera tarafından satıldığını da unutmayın.

BU HANTAL TARAYICIYI ÖNERMİYORUM.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı