Opera GX neden bu kadar RAM tüketiyor?

Sorun teşkil ediyorsa RAM kısıtlama özelliği var.

Bir işe yaramayan özellik. 1GB ayarlıyorsun üstüne çıkmaya çalışınca işlemciye odaklanıyor onu da kısıtlarsan donma ve takılma yapmaya başlıyor bu yüzden pasif sekme özelliğini getirdiler.

Bir işe yaramayan özellik. 1GB ayarlıyorsun üstüne çıkmaya çalışınca işlemciye odaklanıyor onu da kısıtlarsan donma ve takılma yapmaya başlıyor bu yüzden pasif sekme özelliğini getirdiler.

Yani başka ne önerebilirim konu açan arkadaşa.

Düşük hocam. Benim Firefox 2000 MB RAM kullanıyordu. Ayrıca Brave bakabilirsiniz.

Laptopumda boşta 1GB civarı RAM tüketiyordu. RAM, işlemci kısıtlaması falan boş şeyler. Tamamen göz boyayıp kişisel veri çalmaya odaklı bir tarayıcı. Edge'e geçmenizi tavsiye ederim.

Bak dostum. Boşta 1 GB RAM neden tüketiyor biliyor musun? Sen ne kadar sekmeleri kapatsan da o ileri-geri alma tuşunda kaldığı için tüketiyor. Tarayıcıyı kapatıp açtığında düzelecektir. Edge yerine Brave çok daha iyi olabilir. Hız istiyorsa geçmeli.

Çok fazla tüketiyor bence, şu an bende 5 sekme açık 370 MB RAM kullanıyor Chrome.

Ben de o yüzden konuyu açtım zaten.
Hadi farklılık olsun diye geçtim Opera'ya hem dedim özellikleri iyi.
Ama pişman oldum.
Edge de daha fazla sekme açıkken daha az RAM tüketiyor
Edge'e geçeceğim teşekkür ederim.

Ben de o yüzden konuyu açtım zaten.
Hadi farklılık olsun diye geçtim Opera'ya hem dedim özellikleri iyi.
Ama pişman oldum.
Edge de daha fazla sekme açıkken daha az RAM tüketiyor
Edge'e geçeceğim teşekkür ederim.
Edge sakın geçmeyin. Size Brave öneriyorum. Memnun kalmazsanız geçersiniz Edge.

Edge sakın geçmeyin. Size Brave öneriyorum. Memnun kalmazsanız geçersiniz Edge.

Neden?
Brave kaynak tüketimi çok yüksek gereksiz yani tasarımını her ne kadar beğensem de bir süre sonra kullanmak istemiyorum.
Edge gayet güzel kaynak tüketimi az Microsoft'un kendi tarayıcısı özellikleri de güzel arayüzünü de beğeniyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı