Opera mı? Firefox mu?

unluomer

Hectopat
Daha fazla  
Chrome'dan şu aralar cidden bıktım. Firefox'a ya da Opera'ya geçmeyi düşünüyorum. Opera'nın bir sürü özelliği var VPN, AdBlock gibi. Ama yine de kararsız kaldım. İkisinin de iyi ve kötü yanlarını söyler misiniz?

Ben Opera kullanıyorum. Whatsapp Web özelliğini direk yan taraftan eriştiğim için. Sürekli olarak Whatsapp Web kullanıyorum çünkü. Reklam engelleyicisi direk içinde oda çok hoş.

Yıllardır Firefox kullanıyorum. Opera GX indirdim, işim dışındaki şeyleri de orada kullanmaya başladım (sosyal medya ya da oyun izleme gibi) kendisi de hoş bir tarayıcı olmuş fakat Firefox'u bıraktıramadı bana.

Opera kraldır her zaman. VPN, reklam engelleyicisi,araç çubuğu her anlamda en iyisi bence. Firefox özellik olarak çok eksik bence. Chrome ise ram katili. Opera her anlamda bir kaç beden büyük firefox ve chrome dan bence.

Brave önerebilirim.

Mozilla eski CEO'sunun kurduğu, Chromium alt yapısındaki en hızlı tarayıcı diyebilirim. Kendi içinde gizlilik ve reklam engelleyicisi barındırıyor. Koyu ve açık tema için seçenek sunuyor. Ayrıca tarayıcının kendi reklam engelleyicisini kapatıp, bağlantıda önerdiğim uzantılar ile reklamsız bir internet keyfi sürebilirsin.

Opera Chromium alt yapısını kullanmasına rağmen, diğer Chromium tarayıcılarına göre performans sorunları olan bir tarayıcı, hatta 64 sürümünde temasını tamamen Chromium tarayıcıların varsayılan görünümü ile değiştirdi. Ama halen animasyonların da performans sorunları var. Ayrıca özgürlükçü yapısı Çinli firmaya satıldığından beri bitti. Kullandığı reklam engelleyici yetersiz, VPN ise gizlilik sunmuyor.

Mozilla eski mozilla değil. Geliştiğini iddia etse bile Chromium tarayıcılar kadar performanslı değil. Ayrıca geliştirici tarafında Chromium alt yapısına kaybetmiş gibi duruyor.

@Ahwehota Chrome çok bellek tüketiyor yanlışından kurtulun artık. Chromium tarayıcılar eğer varsayılan uzantı dayatması yapmazsa, ortalama olarak hemen hemen aynı bellek miktarında geziyorlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı