Opera yüksek RAM kullanımı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaklaşımın saçma. Geliştiren firmanın Operanın pazar payını artırıp Çinlilere sattığını biliyorsundur. Şahsen satıştan sonra Opera gelen özellikler tamamen firmalar ile yapılan anlaşmalara ve Chromium sunduğu özelliklere dayanıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela sol menüye Instagram, Whatsapp eklemeleri firma ile anlaşmayla yapılıyor. Vivaldi sol menüye istediğin sitenin Android ve masaüstü sürümünü eklemeni sağlıyor. VPN mesela bir firmaya veri satışı sağlıyor. Yani her türlü para kazanma odaklı yapılan geliştirmeler. Mobil tarafa renkli tarayıcı getiriyoruz olayı ise Chrome sunduğu özelleştirme ayarlarından geliyor. Opera Google rest çekmiyor. Senden özellik alır ve senin için veri toplarım diyor.

Son düzenleme:
Çinlilere satıldığı için kullanılamayacağı manasına gelmiyor bence. Şunu da ekleyeyim benim pek üstüne düşmememden kaynaklanıyor olabilir ama uzantı yükleyemedim Vivaldi'yi kullandığım süre boyunca.

Chrome uzantılarını direk yükleyebiliyorsun.
Aşağıda bazı uzantıları önerdim. Diğer arkadaşların önerdiği faydalı uzantılara da bakabilirsin.
Kendi reklam ve izleyici engelleme ayarı Vivaldi zaten iyi çalışıyor. Özellikle Duckduckgo izleyici engelleme filtresi en iyi reklam engelleme uzantılarının filtreleri ile yarışacak düzeyde. Şans vermenizi öneriyorum. Onun dışında Chrome ve Edge iyi bir alternatif. Brave ve Mozilla yüksek bellek tüketen tarayıcılar. Ama ikisinden birisini seçecek olursan Brave öneririm.

Veri toplama dışında Opera Çinlilere satılınca belirttiğim gibi çoğu kişi Vivaldi projesine geçti. Eldeki elemanların çok iyi geliştirmeler sunamadığını belirtmek istedim. Bu arada gizlilik ayarlarının az olması tarayıcı performansını da artırıyor. Her işlem yaptığında veri toplayan tarayıcılara göre daha akıcı deneyim sunabiliyorlar.

Son düzenleme:
Şimdi Opera'nın veri ihlali yaptığını mı söylüyorsunuz? Gördüğüm çoğu yayıncı vs olsun Opera kullanmaktalar hala. Eğer böyle bir ithamda bulunuyorsanız kanıtınızın olması gerekir değil mi? Yoksa Iddia'dan öteye gidemez. Ayrıca Çinliler diyorsunuz da çoğu şey zaten Çin'den ithal ediliyor.

Oradaki söylem yanlış olmuş. Şu ana kadar bir veri ihlali yok. Veri toplama olarak değiştirdim.
İzlediğiniz yayıncılar bir kıstas değiller. Onun dışında Opera kullanmayı çok istiyorsanız. Bellek tüketimine katlanmaktan başka çareniz yok. Bu arada Opera ve Çinlileri bu kadar savunan insanları cidden anlamıyorum.

Birazdan Opera için ayar paylaşırım. Onları da yaparak bellek tüketimini bir nebze olsun azaltabilirsiniz. Kullandığınız uzantıları da belirtebilirsiniz. Daha düşük alternatifleri varsa öneririm.
Screenshot_7.png

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

Screenshot_6.png
Mesela Opera kendi reklam ve izleme filtreleri çok iyi değil. Bu yüzden sitelerin tüm reklamları ve izleyicilerini engellemiyor. Reklam ve izleme ayarını tamamen devre dışı bırakıp, Ublock origin kullanmanızı öneririm.
Screenshot_8.png

Screenshot_9.png
Daha fazla reklam ve izleyici engelleme çoğu sitenin hızlı ve düşük bellek tüketmesine neden olacaktır. Tabi her izleyici engellemek böyle sonuçlar veremeyebiliyor. Ama çoğu izleyiciyi engellerken tükettiği belleği de yok edebiliyorlar. Ayrıca tüm filtreleri açıkken bile düşük bellek tüketiyor. Diğer reklam engelleme uzantılarını da kaldırmayı unutmayın.

Ayrıca Youtube videolarında CPU tüketimini azaltmak için şu uzantıyı kullanın.
En son olarak Opera forumlarından şikayetinizi iletin. Başka insanlarda bu konudan şikayetçi.
Chromium edge geri bildirim butonu gibi bir butonun tüm tarayıcılara gelmesini ve gelen geri bildirimlerin ciddiye alındığını gösteren eylemlerin yapılmasını isterdim.
Edge geri bildirim konusunda baya iyi işler başarıyor. Kullanıcıları dinleyerek pazar payının %30-40 ele geçireceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
@26318 Bende biraz kaba davrandım kusura bakmayın ama herhangi bir tarayıcı iyi diye yok o tarayıcı veri topluyor yok o Çin'li demenin manası yok bence. Neyse verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hayırlı ramazanlar.

Oradaki söylem yanlış olmuş. Şu ana kadar bir veri ihlali yok. Veri toplama olarak değiştirdim.
İzlediğiniz yayıncılar bir kıstas değiller. Onun dışında Opera kullanmayı çok istiyorsanız. Bellek tüketimine katlanmaktan başka çareniz yok. Bu arada Opera ve Çinlileri bu kadar savunan insanları cidden anlamıyorum.

Birazdan Opera için ayar paylaşırım. Onları da yaparak bellek tüketimini bir nebze olsun azaltabilirsiniz. Kullandığınız uzantıları da belirtebilirsiniz. Daha düşük alternatifleri varsa öneririm.
Mesela Opera kendi reklam ve izleme filtreleri çok iyi değil. Bu yüzden sitelerin tüm reklamları ve izleyicilerini engellemiyor. Reklam ve izleme ayarını tamamen devre dışı bırakıp, Ublock Origin kullanmanızı öneririm.
Daha fazla reklam ve izleyici engelleme çoğu sitenin hızlı ve düşük bellek tüketmesine neden olacaktır. Tabi her izleyici engellemek böyle sonuçlar veremeyebiliyor. Ama çoğu izleyiciyi engellerken tükettiği belleği de yok edebiliyorlar. Ayrıca tüm filtreleri açıkken bile düşük bellek tüketiyor. Diğer reklam engelleme uzantılarını da kaldırmayı unutmayın.

Ayrıca YouTube videolarında CPU tüketimini azaltmak için şu uzantıyı kullanın.
En son olarak Opera forumlarından şikayetinizi iletin. Başka insanlarda bu konudan şikayetçi.
Chromium Edge geri bildirim butonu gibi bir butonun tüm tarayıcılara gelmesini ve gelen geri bildirimlerin ciddiye alındığını gösteren eylemlerin yapılmasını isterdim.
Edge geri bildirim konusunda bayağı iyi işler başarıyor. Kullanıcıları dinleyerek pazar payının %30-40 ele geçireceğini düşünüyorum.

Gizlilik eklentisi olan uBlock Origin yükledim Opera'ya. Faydası olur mu dersiniz? Bir Firefox kadar üvenli diyebilir miyiz?

Firefox, Brave ve Edge tarayıcıya gömülü gizlilik ayarları, harici eklentilerden daha iyi çalışabilir. Ama bu uzantı onlara yakın sonuçlar verir. Sunduğu filtreler ile en iyi reklam ve izleyici engelleme uzantısıdır.

İndirdim. Menüsü kapsamlı. Bana sadece şunu yapsa bile yeterlilik onayımdan geçer.
  • WebRTC'nin yerel IP adreslerini sızdırmasını engelle
  • CSP raporlarını engelle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı