Opera'nın 'veri çaldığı' iddiasının haksız tarafları

Alikaplan801

Decipat
Makaleler
7
Son birkaç aydır çeşitli kaynaklar tarafından Opera'nın 'veri çaldığı' iddia ediliyor fakat bu iddianın haksız taraflarını kimse gözden geçirmiyor.

1-) Bu iddiayı sunan kaynakların elinde kanıt niteliğinde hiçbir belge yok. Hepsi dümdüz yazı yazmış, dümdüz yazıya bakarak 'veri çalıyormuş' diyebilmek mantıklı değildir çünkü herkes bir kuruma zarar verebilmek için dümdüz yazı yazabilir.

2-) Bu iddialar sadece Opera'ya özgü değil, geçmişte de birçok kez gerek Google'ın gerekse de Firefox'un veri çaldığı iddia edildi fakat bu iddiaların hiç bu kadar üstünde durulmadı.

Son birkaç aydır çeşitli kaynaklar tarafından Opera'nın 'veri çaldığı' iddia ediliyor fakat bu iddianın haksız taraflarını kimse gözden geçirmiyor.

1-) Bu iddiayı sunan kaynakların elinde kanıt niteliğinde hiçbir belge yok. Hepsi dümdüz yazı yazmış, dümdüz yazıya bakarak 'veri çalıyormuş' diyebilmek mantıklı değildir çünkü herkes bir kuruma zarar verebilmek için dümdüz yazı yazabilir.

2-) Bu iddialar sadece Opera'ya özgü değil, geçmişte de birçok kez gerek Google'ın gerekse de Firefox'un veri çaldığı iddia edildi fakat bu iddiaların hiç bu kadar üstünde durulmadı.
Çoğu tarayıcı bilgi çalıyor bunu hepimiz biliyoruz

1-) bu iddiayı sunan kaynakların elinde kanıt niteliğinde hiçbir belge yok. Hepsi dümdüz yazı yazmış, dümdüz yazıya bakarak 'veri çalıyormuş' diyebilmek mantıklı değildir çünkü herkes bir kuruma zarar verebilmek için dümdüz yazı yazabilir.

2-) bu iddialar sadece Opera'ya özgü değil, geçmişte de birçok kez gerek Google'ın gerekse de Firefox'un veri çaldığı iddia edildi fakat bu iddiaların hiç bu kadar üstünde durulmadı.

Olay şu şimdi bunu genel olarak ABD'deki vatandaşlar çıkarıyor, Google'da deli gibi veri çalıyor farkındalar ama Opera'nın farkı bilgileri Çin'e satması, ABD ile Çin arasındaki gerginlik de belli zaten.

Şöyle bir şey de var Opera kullanmanıza ne gerek var ki anlamıyorum, hız testinde 1.Edge,2.Chrome ve Opera 3.olarak çıkıyor, sırf içinde AdBlock ve VPN var diye mi? Olay bu mu, aynısını da Edge'de 2Sn'ye de yapabilirsiniz eklentilerle çok zor değil.

1-) bu iddiayı sunan kaynakların elinde kanıt niteliğinde hiçbir belge yok. Hepsi dümdüz yazı yazmış, dümdüz yazıya bakarak 'veri çalıyormuş' diyebilmek mantıklı değildir çünkü herkes bir kuruma zarar verebilmek için dümdüz yazı yazabilir.

2-) bu iddialar sadece Opera'ya özgü değil, geçmişte de birçok kez gerek Google'ın gerekse de Firefox'un veri çaldığı iddia edildi fakat bu iddiaların hiç bu kadar üstünde durulmadı.

Ben çalsa dahi çok önemsiz buluyorum. Herhangi bir bankada hesabınızın bulunması, bir döviz birimine aracı kurum üstünden yatırım yapmanız, herhangi bir siteye üyeliğinizin bulunması, herhangi bir sosyal medya platformunda aktif ya da pasif bir hesabınızın bulunması falan. Bu kadar kasmak komik geliyor bana gerçekten kişisel verilerin gizliliği diye bir şey kaldığına inanan varsa ne diyeyim hayatta başarılar yani. Opera'nın veri satması ne kadar doğru bilmiyorum da satsa ne olmuş satmasa ne olmuş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı