Opera'nın 'veri çaldığı' iddiasının haksız tarafları

Benim elimde Opera'nın spyware bir çöp olduğuna dair tonla kanıt var ve bu konuda paylaştım.

Peki senin, Opera'nın gıdım veri satmayan, aşırı güvenli bir tarayıcı olduğuna dair kanıtın nedir?

Arkadaşlar, tabii ki hiçbir tarayıcının hiç veri satmadığına emin olamazsınız ancak güvenilir tarayıcılar kullanabilirsiniz.
Fanboyluk yapmayın ve somut düşünün.

Facebook'ta benzer işler yapıyor. WhatsApp'ta kullanmayalım o zaman. Bu konu böyle uzar gider. Elimde olsa WhatsApp'ta kullanmayacağımda çoğunluk kullanıyor iletişim için şart. Ama Opera isteğe bağlı yüklenen tarayıcı bile istiye yükleyenlerin kendi sorumluluğu dil dökmeye gerek yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaş ne desek boş. Biz diyoruz 'veri çaldığına dair ortada hiçbir belge yok, iddialar tamamen dümdüz yazıdan ibaret' diye, adam yine aynı yazıları atıyor.

Veri "çalan" sadece tarayıcılar değil. Kullandığınız ve internete bağlanan neredeyse her uygulama, sunucusunun veri tabanına çeşitli bilgilerini gönderiyor ve orada saklıyor. Önemli olan kimin (firma/bünye olarak) nerede sakladığı ve bu bilgilerle bir şeyler neler yapıp yapmadığı.
Sana katılıyorum. Birçok uygulamada ve sitelerde kayıt olurken sözleşmeyi kabul ederek verilerimizi veriyoruz. İnsanların belki de sadece %20'si o sözleşmeyi baştan sona okuyor olmalı. Ben kendimden örnek vericek olursam bir sitede alışveriş yaptım ve sonuçtan memnun kalmadım birçok ticket açtım ve çok geç yanıt verdiler. Hesabımın kapatılmasını rica ettim bunun imkansız olduğunu söyledirler bende verilerimi başka bir epostaya yedekleyip epostamı kaldırdım. Fakat oraya girdiğim kredi kartı bilgileri vb. şeyler hala onların veritabanında bulunuyor maalesef.

Arkadaş ne desek boş. Biz diyoruz 'veri çaldığına dair ortada hiçbir belge yok, iddialar tamamen dümdüz yazıdan ibaret' diye, adam yine aynı yazıları atıyor.
Senin kanıtın ne? Kim diyor bunu? Kanıtsız bomboş yazı yazmışsın.
Hocam normalde katılıyorum ama sizin düşünceniz yanlış. Olmayan bir şey kanıtlanamaz. Sadece olanlar kanıtlanabilir.
Dediğini doğrulayacak bir şey sunması gerek.

Evet ABD şirketlerine sallamaya başlayan arkadaşlar geldi.🙂 Öncelikle, Çinli şirketler devlete karşı sorumlu değil. Yani Çin kaynaklı şirketler ne yaparsa yapsın Devletleri bunu sorgulayamaz. Kendi başlarına çalışırlar. Ama Amerika veya Avrupa şirketleri Devletlerine karşı sorumludur. Bir sorun olduğunda Devlete bunun cevabını vermek zorundalar, yoksa ceza alırlar. Türkiye'de bunun en büyük örneği. Tüm yabancı platformlara Türkiye'de bir sunucu bulundurmaları için çabalıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı