Opera'ya hayır

Ben sizin mesajınızı yanıtlamadım veya sizi de etiketlemedim. Opera'ya laf atıp Chrome'yi savunan kişilere bu video.
Hocam önceden de belirtmiştim zaten Opera Chrome veya Edge'e kıyasla 3 adet adı sanı bilinmeyen şirketlerede aktarım yapıyor güvenmek veya güvenmemek sizin tercihiniz.

Bakın şimdi bir telefon bakıyorsunuz çünkü ihtiyacınız var.
Tarayıcılar bu bilgiyi alıyor ve telefon satışı ile uğraşan markalara veriyor o markalar ise size sözde indirimli telefonlar sunuyor reklam yolu ile siz de alıyorsunuz.
Tahminimce işleyişi böyledir.

Konu sadece reklam olsa keşke. Reklam adı altında neler alınıyor insanlar hakkında....
Saf olmamak lazım, "benim bilgilerimi alıp ne yapacak yaa? :)))" demek yerine, nasıl gizliliğimi korurum diye diye öğrenmek lazım.
Epey geniş kapsamlı bir konu aslında bu gizlilik, fiziken gizli kalabiliriz ama dijital ortamda pirana balığı gibi "veri" bekleyen kuruluşlar, kişiler var. İp adresi gibi herkesin internette "parmak izi" vardır ve bu iz, şirketler için, kişi hakkında bir tür şema oluşturmasına ve hatta bunların birleşimiyle kişi hakkında epey detaylı fikir sahibi olunabilir.

Özetle: %100 kimse gizli kalamaz, ancak yüzde oranını yüksek tutmak daima kârdır. Sen kendi bilgini gereksiz bulursun ama benim için aşırı önemlidir (gibi gibi..).

Opera gx =
1626005396753.png

Opera =
1626005483416.png

Hocalarım konuyla alakasız olacak, kusura bakmayın ama ben kafayı yiyeceğim; daha öncesinde Google Chrome kullanıyordum, RAM tüketimi fazla diye Opera'ya geçtim. Şimdi bunda da aynı sorunu yaşıyorum. Ancak kullanışlılığından dolayı Opera'yı bırakmak istemiyorum. Herhangi bir öneriniz var mıdır? Yeni tarayıcı veya Opera için ayar gibi. Teşekkürler şimdiden.

Hocalarım konuyla alakasız olacak, kusura bakmayın ama ben kafayı yiyeceğim; daha öncesinde Google Chrome kullanıyordum, RAM tüketimi fazla diye Opera'ya geçtim. Şimdi bunda da aynı sorunu yaşıyorum. Ancak kullanışlılığından dolayı Opera'yı bırakmak istemiyorum. Herhangi bir öneriniz var mıdır? Yeni tarayıcı veya Opera için ayar gibi. Teşekkürler şimdiden.
Microsoft Edge'ye geçin. Sade ve hızlı bir tarayıcı bence.

Bu arada yeni konu açsaydınız daha iyi olurdu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı