Opera'ya hayır

Hocam valla bilgisayarınızdan olabilir.Ben yıllardır chrome kullanıyordum simdi opera kullanıyorum o kadar akıcı ve güzel özellikleri var ki.
-Sol kısayol barı çok işlevsel
-Çıktığım an eski sayfaları direk yüklüyor.
-VPN baya iyi yani vpn acık unuttuğum zamanlar dolanıyorum farkı anlamıyorum o derece.
-Ram kullanımı chrome a göre belli derecede daha az.
-Opera kesinlikle chrome a göre daha hızlı.
-Chrome reklam engellemelere felan tam izin vermiyor ama opera veriyor diye biliyorum.

Yani senin pc den ya da kullandığın sürümle alakalı olabilir.
 
Edge'ye bakmak için girdim ve açılır açılmaz bu resimle karşılaştım.



Not: Opera GX ile yazıyorum.
resim_2021-02-05_202255.png
 
Yaklaşık 1 yıldır Chromium Edge kullanıyorum ve çok memnunum. Opera ve türevi saçmalıkları kullanacağınıza Chromium Edge kullanıp keyfinize bakın. Sürekli yeni özellikler geliyor tarayıcıya. Şu an piyasada daha iyi bir tarayıcı yok bence. :)

Opera'dan ölümüne nefret ediyorum ve iğreniyorum. Çünkü kaç tane sistemime kurduysam hepsinde sorun yaşattı. Takılma, kilitlenme, sayfaların geç yüklenmesi gibi tonla sorun yaşadım. Hele bir keresinde mavi ekran yedim sayesinde. Arayüzü bile iğrenç geliyor bana. Hiç güven vermiyor. Firefox ve Chrome kullanıyordum o yüzden. Firefox ve Chrome'da bir yerden sonra sıktı ben de denemek maksadıyla Chromium Edge'e geçtim. Böyle bir tarayıcı yok be. Sen bir tanesin Edge! 😍

Tıklıyorum 1 saniyeden bile daha az bir sürede hemen açılıyor. SSD'ye rağmen Opera bende 4 saniye de açılıyordu. İşlemciye bindirdiği yük desen %1-2 falan. Opera'da işlemcime %50 yük bindiğini gördüm ben. Artık ne çalıştırıyorsa tarayıcı. Benim için tarayıcı artık Edge demek. Gerisi yalan.
 
Mağduruyum demişsiniz konu da, ne yaşadınız da mağdur oldunuz?

Yaklaşık 4 senedir kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım. Anlatın ki bilelim bilelim ki ona göre önlemimizi alalım.

"Yine bildiğimiz gibi" ya da "Opera veri satıyor" diyerek benim gibi bir kullanıcıyı platformdan vaz geçiremezsiniz. Hayır platformun hayranı falanda değilim. Ciddi bir sıkıntısı varsa daha açıklayıcı konuşun ona göre farklı tarayıcılara yönelelim.
 
Verilerinizin satılmasının belli şartları var. Bir kere kimliğinizle entegre değiller. Mesela x firması sizin ne alışveriş yaptığınızı görüyor ancak kim olduğunuzu görmüyor. Anonimleştirilmiş halde satılıyor bunlar yani. Peki firmalar niye anonim kişilerin bilgilerini satın alıyor diye düşünüyor olabilirsiniz. Genellikle bunların içinden anlamlı ilişkiler bulmaya çalıştıkları için. Mesela D&R'den alışveriş yapanlar x marka kulaklık ile y türü kitapları beraber almışlar. O zaman bu ilişkiyi tespit edip x marka kulaklığa bakanlara o kitabı öneriyorlar. Bu şekilde satışlarda ciddi artış oluyor.

Uzun lafın kısası demeye çalıştığım şey verilerin satılması x siteye girdiğiniz için size şantaj yapılabileceği falan anlamına gelmiyor. Bu tarz kişisel verilerin satışı zaten kanunlarla şartları belirlenmiş bir olay.
 
Boşuna denemeyin. Millet size inanmayacak ve "elinde kanıt yok", "diğerlerinin çalmadığı ve komplo kurmadığı ne malum?", "çalarsa çalsın", "içinde VPN ve reklam engelleyici var" gibi laflar söylenmeye devam edecek. Ben açıklamaktan yoruldum, ne kullanıyorsanız kullanın. Bizim millet inanmayacak, boşuna çırpınmayın.

Edit: Biri VPN'i çok iyi ve Opera çok seri senin bilgisayarında sorun var yazmış. Umarım şakadır.
 
Boşuna denemeyin. Millet size inanmayacak ve "elinde kanıt yok", "diğerlerinin çalmadığı ve komplo kurmadığı ne malum?", "çalarsa çalsın", "içinde VPN ve reklam engelleyici var" gibi laflar söylenmeye devam edecek. Ben açıklamaktan yoruldum, ne kullanıyorsanız kullanın. Bizim millet inanmayacak, boşuna çırpınmayın.

Edit: Biri VPN'i çok iyi ve Opera çok seri senin bilgisayarında sorun var yazmış. Umarım şakadır.
Çok seri olmayabilir belki ama VPN konusunda bir hantallık yaşamadım. Ekte de test sonuçları var. Wifi üzerinden ve 70% çekim gücünde test sonuçları.

Edit 1: Neden Opera Mini yazmış anlamadım Windows üzerinden test
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-02-06_030744.png
    resim_2021-02-06_030744.png
    49,6 KB · Görüntüleme: 64
İki yıldır yandex kullanıyorum hiçbir yamuğunu görmedim üstüne de tarayıcı tanımam. Ayrıca şifrelerimi artık unutmuyorum.(tanrıya şükürler olsun)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı